Meg og familien

Dette er meg, Siv Anita Skoglund, -74 model og nattsykepleier. Jobber i Rana Kommune, på Selfors korttidsavdeling, en jobb jeg stortrives med!

I 2018 tok gjorde jeg en helomvending i livet. Mine to voksne gutter; Nikolai (-96) og Kristian (-98) var flytta hjemmefra, så da pakket jeg og mannen sammen og flytta fra byen til den lille øya Dønna på Helgelandskysten. 
Her prøver vi å blåse liv i ett gammelt småbruk. Den 220 dekar store eiendommen ligger flott til ved sjøen. Solbakken Småbruk er i drift med frittgående høns og sau. Her bor vi med våre to hunder, Buffy og Alaska. 

Jeg er et utprega turmenneske, som trives best på fjellet og i skogen. Turer er noe jeg bruker så mye som mulig av fritiden min på.

Min favoritthobby nr. 1 er GEOCACHING. Jeg begynte med det 25. mai 2010, og er blitt helt avhengig av denne "sporten"! Geocaching er en fabelaktig hobby for ei som er glad i å være i aktivitet. Ofte kan jeg observeres mellom trærne; med turklær, GPS og en matboks som slett ikke inneholder mat!!!

Jeg er ofte på reisefot, både i inn- og utland. Mine reiser dreier seg utelukkende om to ting; geocaching eller turer, ja, eller aller helst en kombinasjon av de to aktivitetene. Fjelltur, skogstur, båttur, hyttetur, alle slags turer er fantastisk.

I 2016 kjøpte vi oss hytte på sjøen, en 27 fots Viksund Frontier. Med den reiser vi rundt på den vakre Helgelandskysten så ofte vi kan. Skipsloggen kan dere lese ved å klikke her; Sjølvelive - en skipslogg. 

Når jeg er hjemme går det ganske mye tid med til å planlegge nye utflukter. Vurdering av nye mulige reisemål, lese kart og andres opplevelser av disse turene. I tillegg er jeg ei selvstendig, handlekraftig "handy-woman" som fikser det aller meste selv. Kvinner kan bruke "power-tools" hvis de bare vil!

Turen til Galdhøpiggen i 2009 og til Teide i 2011, ga mersmak for å nå flere lands høyeste fjell. Jeg vandret til fastlands Norges nordligste, sørligste, østligste og vestligste punkt, samt Norges geografiske midtpunkt. I tillegg har jeg gått Norge på tvers, over Hellemojuvet, sammen med Kjersti fra bloggen Pilaris. Alle disse turene var spesielle opplevelser.

Jeg håper bloggen min faller i smak. Den har vært en del av livet mitt siden i 2010. Ett liv som er i stadig endring, både med tanker, drømmer, håp og kjærlighet! Men en ting endrer seg ikke; kjærligheten og drømmene om fjellet og vandringer i Norges og resten av verdens vakre natur.

Ett av mine livsmotto er;
- hjemme er man bare på vent,
i naturen LEVER man!!!

Ønsker du å sende en personlig mail til meg, er mailadressen; sivanitaskoglund@hotmail.com  Har du lyst til å komme med synspunkter og meninger til blogginnleggene er det bare å bruke kommentarfeltet under hvert enkelt innlegg.

Lev enkelt og mye! 
Lev hver dag som om det er din siste,
gjør det du har lyst til
- i morgen kan det være for sent!

Lev ditt liv!

Ha en strålende dag!
 * Siv Anita *