Turliv

Jeg har alltid vært et turmenneske, de siste årene mer aktivt enn noen gang. Guttene mine er blitt "voksne" og jeg råder helt over min egen fritid og hva den skal brukes til.

Jeg har vært medlem av DNT (turistforeningen) i mange år. De har over 500 hytter spredt over hele landet. Ett fantastisk tilbud for folk som vandrer i fjellet uten telt eller ønsker ett mer komfortabelt overnattingsalternativ innimellom. Disse finner du på ut.no.

I tillegg har jeg benyttet meg av Statskog sine åpne buer/koier/gårder. De er ett godt supplement til DNT. Eneste forskjellen er at det er gratis å overnatte på disse og at standarden oftest er litt enklere. Noen av disse er gamle fjellgårder, som blir holdt ved like og står åpne for fjellfolket. Det er ganske spesielt å komme til en gård hvor man kan føle på hvordan folk faktisk bodde for over hundre år siden.

I dag finnes det ekstremt lette telt, soveposer og liggeunderlag, så du kan bo hvor som helst i naturen. Det blir oftest telt for min del. Jeg er ikke veldig sosial, trives best med stillhet og ro. Men er du sosial, så er DNT hyttene ett veldig godt alternativ.


Jeg håper at jeg kan inspirere noen til å dra på tur. Av og til får jeg tilbakemeldinger på at jeg har gjort det, få ting gleder meg mer enn det.

Selv tror jeg at det finnes ett alternativ for alle. Uansett om du vil på lange eller korte turer. Det er ikke nødvendig å dra på store ekspedisjoner for å dra ut og se den flotte naturen vi omgir oss med.

Finn deg et turmål, pakk sekken og tusle i vei. Om turen tar en time eller to dager, det spiller ingen rolle. Du har vært ute og jeg kan nesten garantere at du smiler stort når du er hjemme igjen. Kanskje litt sliten, men for en opplevelse!

Jeg er så heldig at jeg får teste de nye tursekkene fra Osprey Europe (link) Ofte får jeg dem lenge før de kommer i butikkene. Den aller beste tursekken for langturer, er uten tvil Osprey Xena 85 (link) Til daglig bruker jeg min Osprey Hikelite 18 (link), den er suveren både på dagsturer, reiser og til helt vanlig dagligdags bruk. Jeg har etter hvert testet veldig mange sekker, men disse to er mine absolutte favoritter så langt. De anbefales sterkt.