Geocaching


Min hobby er geocaching. Hva det er? Jo, det er en slags skattejakt for voksne med bruk av GPS. Det kan på en måte sammenlignes med orientering, men i stedet for å finne klippepunkter ved hjelp av kart og kompass, finner man små bokser ved hjelp av GPS.

På nettsiden GEOCACHING registrerer man seg og finner koordinatene til disse små og store boksene som er gjemt rundt omkring overalt i inn og utland.

Boksene kalles cacher (uttales; "kæsj"). Disse kan se ut som så mangt. Bildet under viser noen eksempler. Felles for alle boksene er at de inneholder en loggbok eller loggremse, hvor den som finner cachen skal signere med sitt geocaching-nick.Det er gratis å være med og enkelt beskrevet foregår det slik;
Du går inn på nettsiden; Geocaching.com og finner frem til den cachen du skal prøve å finne. Kanskje finnes det en rett ved huset ditt? ;)
Legg inn koordinatene på GPS'en eller mobiltelefonen din (de fleste nymotens mobiltelefoner har innebygd GPS).
Etterpå er det bare å ta turen ut og prøve å lokalisere hvor cachen er. Lete den frem fra gjemmestedet sitt (noen ganger er de veldig godt gjemt, andre ganger helt synlig).
Ta ut loggboken, signer og legg cachen tilbake akkurat der du fant den. Vel hjemme i sofaen igjen, finner du frem nettsiden og den cachen du har funnet, logger funnet med å skrive noen ord om turen du har vært på.


Eksempler på gjemmesteder...
Og eksempler på gjemmesteder; Som dere ser er ikke bare gjemmestedene under steiner og i hulrom under stubber i skogen. Det kan være på de mest forundelige steder og i de mest forundelige utforminger.
Det er også mulig å forsøke seg på denne "skattejakten" uten bruk av GPS. Ved å bruke kartet som er til høyre i cachebeskrivelsen, zome godt inn på nullpunktet (bruk "terreng"-løsningen på kartet), i tillegg til hintet som noen ganger følger med cachen, da er det mulig å drive med GPS-løs geocaching.


Fremgangsmåte; du finner ca ut hvilket område du skal lete på; f.eks. en rasteplass. Det står beskrevet at cachen er en micro (på størrelse med en gammeldags filmboks), at terrenget har vanskelighetsgrad 1,5 (noe som vil si at terrenget er enkelt, men ikke mulig for en rullestolbruker), gjemmestedet har vanskelighetsgrad 1,5 (noe som vil si at den er relativt enkelt gjemt). Hvis hintet da er; "I treets hulrom, 2 meter opp." Da er det faktisk bare å dra til rasteplassen og lete i hulrom 2 meter over bakken, sansynligvis vil du finne en liten boks med en loggremse inni! 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!

Få varsel ved kommentaroppdateringer!