fredag 25. desember 2020

God Jul 🤶

 

Ja, her på Solbakken feirer vi Coronajulen 2020. Begge sønnene mine og svigerdatter kom på mandag og foreldrene mine kom på julaften, så her er fullt hus. Dagen før lille julaften gikk jeg og ungdommen i skogen for å finne ett juletre.  Valget falt på ei flott furu som de pynta med det vi fant av julepynt. Det er kjekt å kunne gå ut i egen skog å finne juletre.

Jula er den tia vi forbinder med familie, mat og gaver. Hos oss også, selvsagt, og i år har vi integrert tyske juletradisjoner, siden svigerdatter er tysk og ikke kom seg hjem til jul. Det har gitt oss mange positive matopplevelser. Julegløggen ble byttet ut med den tyske "glühwein", en julegløgg som er annerledes krydra enn vi er vant til, knallgod. Ungdommen laga norsk egglikør og amerikansk eggnog.

Lille julaften spiste vi ribbe og hadde is med varme bringebær og blåbær til dessert.

Julaften hadde vi pinnekjøtt av elg og krumkaker med multekrem til dessert. Julegaveåpning til sent på kvelden og alle virka veldig fornøyd.

Første juledag fulgte vi tysk juletradisjon og hadde pølser med tysk potetsalat til middag og iskake til dessert. Den potetsalaten var knallgod. Så var det yatzy og poker.


I to dager har vi prøvd å få tatt bilde av hele gjengen... det er på ingen måte enkelt :} vi gir oss og sier at disse to bildene er godkjent. Det er knallkoselig å ha alle samla til julefeiring og vi føler oss veldig priviligerte.

Jeg ønsker dere ei riktig god jul og et godt nytt år! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!