onsdag 30. september 2020

Innhøstinga er godt i gang!


August og september gikk så alt for fort. Jeg har vært på mange fine turer og hatt "100 jern i ilden", derfor har jeg rett og slett ikke hatt tid til Villmarkshjerte. Det er altså rett og slett sånn at tiden har gått så alt for fort.

Både grønnsakshagen, grønnsaksåkeren, drivhus og naturen har den siste tiden blitt høstet. I tillegg er slakte- og jakt sesongen i gang. Dette medfører mye tid til sylting, salting, hermetisering, garving og produksjon av ullgarn.

De stste to ukene har jeg vært på mange fine turer i skogen for å sanke sopp. Kilovis med kantarell, traktkantarell, steinsopp og piggsopp. Ennå står det mye igjen i skogen og flere turer venter. Jeg storkoser meg med å vandre rundt å lete etter skogens skatter.Noe av soppen blir forvellet og frosset, noe blir tørket og lagret på norgesglass, noe tørker jeg og lager soppmel av.

Hele sensommeren har grønnsakshagen gitt oss mangder med squash. Den største ble 1,5 kg. Det er blitt så mye at vi har forskynt familie og venner. 

I tillegg har vi høstet tomat, agurk, sukkererter, blomkål, diverse salat, krydderurter, gulrøtter, rødbeter, rosenkål, rødkål, spisskål og hodekål.

Nå er jeg så vidt begynt å ta opp potetene. Åkeren er stor og i år har vi satt 4 sorter. Jeg er veldig spent på kvaliteten og hvor mye det blir av den.


Rosenkål er nytt av i år, så jeg har vært spent på om det ble noe av den. Det ble det. Hele 5 kg høstet jeg inn i går. I tillegg er det tidligere blitt hentet inn litt nå og da.

Siden det stod igjen noen hodekål og rødkål tok jeg med dem også. Disse er ikke så store, men de vil bli supre å bruke i vårrullene jeg skal lage i dag.


Fjorårets lammeskinn har ligget i salt siden i fjor høst og er klare til garving, så nå er jeg begynt med det. Planen er å lage tøfler, men prosessen er omfattende når jeg skal gjøre det på gammelmåten. I tillegg har jeg ull som skal bli garn og kardeflak til toving. Så jeg får ta det litt nå og da. Det er mange skinn og mye ull. Og så har jeg jo så mye annet å holde på med. 


Det er så vakkert her når det er godt vær, jeg nyter det til det fulle. Vi har jo mye annet vær også.... 

Jeg håper dere får en flott uke videre og nyter de vakre fargene i naturen som bare høsten kan vise.

1 kommentar:

  1. Fantastisk så mye godt du har høstet.
    Ha en flott høst videre :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!