torsdag 16. juli 2020

Fine dager i Skjåk!

Til å være det mest nedbørsfattige området i Norge, regner det sannelig mye i Skjåk. Likevel dro vi rundt og fikk sett en del av dalføret rundt Lom.

Ja, selvsagt ble det tid til Geocaching. Det ble til og med en veldig overaskende FTF ( dvs. at vi var de første som fant den).

Vi var egentlig i området for å besøke tanta og onkelen til Lasse, noe som var veldig koselig. Vi fikk servert massevis av god lokalprodusert mat, det er ingen tvil om at tanta til Lasse burde vært kokk.

Innimellom all maten dro vi på små turer. Aursjøen er en vakkert innsjø som ligger drøye 850 moh. Her er det ikke så lenge siden snøen forsvant, så landskapet var bare så vidt begynt å våkne etter vinterdvalen. Nydelig, med nesten like klare og fine farger som om høsten.

Planen var å gå en geocachingtrail, med ett 20-talls cacher, i fjellet der oppe. Stien var fin å følge, sola skinte omsider og jeg hadde to timer til rådighet. Hundene storkosa seg også. Endelig tur i fjellet.

Tiden viste seg å bli alt for knapp til å rekke hele runden, så vi kom ikke halvveis en gang før vi måtte avbryte og finne raskeste rute ned til veien. Uansett ble det en fin tur, så får vi se om resten av løypa kan gås ved en senere anledning.

Lom pleier å være overfylt av turister om sommeren, men ikke når vi var der. Det var både god plass å parkere og mulig å holde god avstand til andre mennesker. Litt kiipt at de utenlandske turistene mangler, for jeg synes det er festlig å se entusiasmen deres over alle de tingene vi omgir oss med og tar for gitt. Jeg får på mange måter opp øynene for det flotte vi har her i Norge, de tingene jeg har sluttet å legge merke til. Fossefall, laftakirker, stavkirker, brusende elver, lyse sommernetter og det fantastiske landskapet.

Ferden videre gikk til Geiranger, så fortsettelse følger :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!