tirsdag 14. juli 2020

Årets Road Trip sørover, Dønna ~ Dovrefjell!

Mens alle andre reiste nordover på ferie, la vi kursen sørover. Målet var Skjåk og deretter Atlanterhavsveien.

Mandag kveld la vi i vei. Planen var å kjøre Kystriksveien,  men siste ferja fra Tjøtta kom vi ikke med, siden køen var alt for lang. Dermed ble det overnatting på Tjøtta.

Tirsdag fortsatte ferden, men når vi kom til Brønnøysund bestemte vi oss for å droppe Kystriksveien og heller kjøre E6. Ferjene er håpløse å komme med om sommeren, så  da ble det enklere med E6.

Vi kjørte til østsiden av Snåsavatnet. Rasteplassen ved Bølareinen er fin og vi tok kveld der. Lasse hadde skada kneet dagen før vi dro, så kan kunne ikke gå tur, derfor tok jeg med meg hundene og gikk en runde for å se Bølareinen.

Bølareinen er ei helleristning av en rein i full størrelse. Det er bare ett par hundre meter å gå fra rasteplassen, så vi fortsatte rundt turløypa som er 3 km og ender ved rasteplassen igjen.

Etter å ha gått ett stykke gjennom skogen, kom vi opp til en høyde med fin utsikt over Snåsavatnet.

Dagen etter kjørte vi innom Steinkjer. Lasse måtte ha krykker. Ikke noe å diskutere. Når han hadde fått det var han mulig å forflytte mer enn 5 meter.

Turen videre gikk til Stiklestad. Mens Lasse satt i telefonmøte, gikk jeg og hårballene tur i området. Noen cacher ble funnet og vi kosa oss i sola.

Så fortsatte ferden videre mot Dovrefjell. Like før oppkjøringen til fjellet fant vi ett fint sted å campe ved elva.

Vi satt ute og grilla i kveldssola og Alaska var overlykkelig over å slippe mer bilkjøring for denne dagen.

Fortsettelse følger :)

1 kommentar:

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!