søndag 3. mai 2020

Saueklipping!

Tiden går så fort og når jeg er ute hele dagen, så blir det lite tid til å oppdatere Villmarkshjerte. Det er så mye å holde på med og for noen dager siden var det klipping av søyene som snart skal i gang med lamminga.

Med hjemmelaga klippebukk og nyinnkjøpt klippemaskin gikk vi i gang. Det gikk vesentlig raskere med klippemaskin enn gammeldags sauesaks. Kompis var først ute, han så ikke ut når han var ferdig, men den enorme pelsen var fjerna. Det var som om han gjorde en "walk of shame" når han tusla tilbake til innhenginga si. Ikke så greit å være Cassanova når man er skamklippa.

Det er ikke sånn at søyene så veldig mye bedre ut når de var ferdige, men som dere ser av første bildet, virket det som om de syntes det var godt å få av ulla.

Buffy fulgte nøye med og syntes dette virka veldig snodig. Alaska brydde seg fint lite og lå bare i gresset og varma seg i sola.

Tuva var også på besøk og fulgte med på klippinga. Hun syntes ulla var veldig morro å leke med.


De er nå komiske disse dyra, hundene og sauene går så fint sammen, Buffy trøster ei som var litt redd klippinga. Vaska ører og holdt henne med selskap.

Lasse ble etter hvert veldig dreven med maskina, så det gikk unna. En etter en ble de ferdig klippa. Neida, det er ikke en sau som ligger på håndvogna ved siden av, det er all ulla vi klippa av Kompis. Nå må det bare bli Kompisgenser og Kompistøfler på Lasse.

Noen av søyene nærmer seg lamming med stormskritt. 3-4 av dem virker til å ha 2 lam, men de fleste ser ut til å få bare ett. Ei kasta lammene sine for noen uker siden, så hun får en rolig og barnefri sommer.

Vi har vært på båttur med teltovernatting, så jeg skal vise masse bilder fra den. Forhåpentligvis får jeg tid i morgen. Gu' som vi kosa oss på den turen.

1 kommentar:

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!