søndag 5. april 2020

En annerledes påske!

Nå er snart første uka i april unnagjort. Påsken er så smått i gang. I år blir det ikke bare "stille uke", det blir nok mer "stille påske".

Nå er det ikke sånn at det bare er hytta som kan pyntes til påske. Det er ikke bare på hytta man kan sitte ute og grille i påskesola. I år både kan og må vi gjøre det trivelig hjemme.

Egentlig kan jeg ikke fatte at folk sitter hjemme og er irriterte over at de ikke kan dra på hytta, sånn er det i år, det norske folk har ikke lov. Da må det vel være bedre å bruke energien på å gjøre det trivelig hjemme?

Jeg må innrømme at jeg synes litt synd på dem som bor i blokkleilighet uten veranda, de som ikke kan sitte ute i påskesola. Dem er det mange av i storbyene. Det er ikke så greit for dem å dra på piknikk i parken heller, siden det der fort blir mye folk.

Hos oss er det helt annerledes. Her ser vi nesten ikke en sjel. Nå ja, bortsett fra dem som kjører sakte forbi for å se på oss. Jeg klarer ikke bli vant til det, men har innsett at det er sånn det er å bo her. Vi lager bål i hagen, i fjæra eller skogen. Det gjør vi flere dager i uka. Grankvister å brenne går vi ikke tom for. Jeg blir ikke lei av å lage bål, det er så koselig å sitte å se på flammene og kjenne varmen.

I dag glittrer snøen av sola som gløder fra skyfri himmel. Vi skal helt klart være ute og kose oss.

Ikke glem at selv om påsken i år blir annerledes på grunn av covid-19, så vil påsken til neste år være ved det normale igjen. I år tar vi kakao og kvikklunsj hjemme, til neste år tar vi det på hytta.

Jeg ønsker dere en strålende påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!