torsdag 26. mars 2020

Potetlomper!

Vanlige trill runde potetlomper er noe herk. De må rulles 2 ganger rundt pølsa for å holde seg på plass. Dette måtte det da finnes en annen løsning på?

Unge lovende Olsen ble satt på prosjektet og laga en lompeutstikker som var oval, tilpassa vanlige grillpølser. Vi kokte poteter og gikk i gang.

Vi brukte ei oppskrift med poteter, salt, mel, sirup og rømme. Jeg kjevla ut deigen, trykte ut lomper og Lasse stekte. Utstikkeren fungerte utmerket.

Han laga den av noe patentbånd-lignende greier, laga håndtak og det hele.

Det ble massevis av lomper på ei lita kveldsstund. Disse ble frosset ned i pakkninger av 6, noe som pleier være det som går med for oss når vi drar på pølsebåltur. Noe vi gjorde på tirsdag kveld.

Nå er det ennå såpass med lys om kvelden, bildet er tatt ved 18-tiden, at det var så lyst som det kan bli inni granskogen. Siden det regna laga vi oss en gapahuk med ei presenning. Vi satt tørt og godt under den og det ble god fyr i bålet.

Halv åtte var det blitt rimelig mørkt, vi kosa oss med hvitvin og pølser. Det er lenge siden Lasse har vært med på bålbrenning i skogen, så det var veldig koselig. Ja, nå var han med på lavvotur for ei ukes tid siden, men da var det fyr i ovnen og ikke bål.

Om lompene med den ovale formen fungerte? Jo, selvsagt gjorde de det! Knallgode var de også. Vi var i kjellerbutikken vår og henta sylta rødløk og sylta agurk, nydelig tilbehør til pølser. Det blir nok laget mange flere slike lomper, for nå nærmer vi oss den delen av året hvor ingen vil gå inn for å lage middag og vi ender med pølsebål mange dager i uka...

Selv om det er coronatider og folk skal holde avstand til hverandre, så går det helt fint å dra på tur til steder hvor det ikke er andre mennesker. Spesielt her i våre trakter, hvor det er langt mellom husene. Vi trenger frisk luft alle sammen. Selv om påskehytteturen må utgå i år (noe som gjelder oss også), så er det fullt mulig å kose seg i skogen likevel!

Hvis du ikke er i karantene eller isolat, dra på tur om du har mulighet. Bare husk å dra til ett folketomt sted. Hvis du lager bål; slukk det godt før du forlater.

Fortsett å ta vare på hverandre og hjelp noen som trenger dagligvarer eller medisiner :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!