torsdag 19. mars 2020

Hjemmelaga "lammeskinke"!

Vi har slakta de siste lammene og brukt kjøttet til å lage mange kg spekepølse. Siden elgspekepølsene ble kjempegode, laga vi både lammespekepølse og morrspekepølse. Nå henger de til modning og vi er veldig spent på resultatet.

Så var det alle lammelårene. Når vi slakta i høst laga vi fenalår av de fleste, så da bestemte vi oss for å prøve noe annet denne gangen. Hvorfor ikke lage "lammeskinke"?

Lårene ble delvis beinet ut, så ble hver av dem krydret med forskjellig krydder og litt gelatinpulver. Så ble de sydd sammen på samme måte som når man lager lammerull og lagt 3 døgn i grovsalt før de ble hengt opp til modning.

En ble krydret med "Salmorejo Canario", ett krydder vi kjøpte på kanariholmen.
En ble krydret med vårt eget "Solbakken krydder" og litt salt.
En ble krydret med "Mis Recetas Sanzonador Italia", som vi også kjøpte på kanariholmen.
En ble krydret med "Amerikansk" krydder og honning fra Lofoten.
En ble krydret med helt vanlig tacokrydder.
En ble krydret med "Milo Curry Powder", kjøpt på kanariholmen.

Nå skal de henge og modne noen måneder. Jeg er veldig spent på om dette blir like bra pålegg som fenalår og elgspekepølsa ble. I tillegg er jeg spent på om krydringa ble bra. Det blir litt  prøving og feiling, men nå har det heldigvis ikke vært så mye feiling frem til nå.

Det er utrolig gøy å være så godt selvberga som vi er. Vi lærer masse om å lage maten selv, fra slakting og sanking til ferdig produkt. I tillegg er det flott å lære at gamle lagringsmetoder fungerer godt.

Jeg ønsker dere en flott dag videre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!