mandag 17. februar 2020

Rundtur rundt Gran Canaria!

I Arucas er det en fabrikk som produserer veldig god rom. Så vi måtte dit for å bunkre noen liter av de forskjellige typene. Man vet jo aldri når man får sjansen igjen og disse drikkevarene får vi ikke tak i hjemme i Norge.

Derfor bestemte vi oss for å kjøre en tur rundt øya. Første stopp ble i Puerto de la Aldera, ett lite sted hvor jeg aldri har vært før. Der fikk vi logget turens flotteste geocache.

Dette var ett stille og rolig sted med en liten havn og spektakulær utsikt.

Vi fikk ikke helt forståelsen av hva som var årsaken til at det var en stor turistinformasjon der, siden det nesten ikke er bebyggelse og vi ikke møtte så mange turister. En katt passa nøye på havneområdet, så ingen gikk dit med hund eller forsøpla.

Vi hørte rykter om at det gikk ann å kjøre den gamle kystveien selv om den nye veien er åpnet. Det stemte ikke, den gamle veien er stengt, så det ble tur gjennom tunnelen. Neste stopp tok vi i Puerto de las Nieves. Jeg ønsker meg definitivt ei hytte med sånn pynt i mønet som på bildet nederst til høyre. Hulene stoppet vi innom litt øst for Agaete. Flotte huler, men de var stappfulle av søppel alle sammen.

Så la vi veien innom romfabrikken, Aruchas, i Arucas, før vi prøvde å treffe motorveien for å kjøre i retur til Puerto Rico. Jeg bomma selvsagt på ei avkjøring og havna midt inne i Las Palmas. Skrekk og gru. Trafikken der er grusom, med 4 felts motorvei i begge rettninger. Heldigvis kom vi levende fra det og kom i fin flyt i 140 km/t på GC-1 på tilbaketuren.

Vi avslutta dagen med hjemmelaga middag på verandaen i solnedgangen. Hvorfor gå ut for å spise når man kan spise i fred og ro med flott utsikt?

Det ble nok en flott dag i varmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!