søndag 27. oktober 2019

Slaktesesongen 2019!

Slaktesesongen er i gang på Solbakken. Til nå har vi tatt 6 lam og en sau. De 2 siste værlammene skal vi ta på mandag. De resterende 6 lammene skal få gå noen måneder til.

Parteringen har gitt oss mange kg pinnekjøtt, 12 lår har ligget i salt, er hengt opp og skal bli fenalår. Det er blitt noen kg fårikålkjøtt, kjøttdeig og fyll til lammerull.

Lammene er små, så det blir ikke urovekkende mye kjøtt. Siden jeg skal lage spekepølse, må det masse mer til.

Fenalårene er i snitt på 1,6 kg. Noe som er oppspist på en liten kveldstund når Lasse setter i gang.

Vi innser også at vi må ha ett stabbur for å henge spekepølser og fenalår til mørning.... flere byggeprosjekter.... men det får bli etter hvert.

Fenalår og pinnekjøtt er enkelt og greit å ta vare på, alt det andre blir vakumpakket og lagt i fryseren.

All ulla blir tatt vare på, noen skinn ligger i salt og skal garves, noe ull er klippet og skal vaskes for å bli til garn.

Jeg sydde 2 kjøttruller forleden dag. 2,8 og 2,5 kg. De ble rett og slett digre. Nå er det mange år siden jeg gjorde dette, så jeg er veldig spent på resultatet.

Det er mange som lurer på om vi ikke synes det er fælt å slakte lammene, men det er det ikke. Det er sånn man får mat, man slakter. Det kjøttet du kjøper i butikken kommer også fra dyr som er slaktet.

Det som er litt underlig nå er at den søya vi tok og lammene hennes, som var veldig tamme, alltid kom og inspiserte hva jeg drev med i skogen, deltok på bålkvelder og fulgte med på alt vi foretok oss. Nå er det ingen ulldotter som dukker opp for å se.

Nå må jeg fortsette med vasking av ull!
Ha en superfin dag videre, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!