lørdag 17. august 2019

Lofoten i bilder, første del!

Jeg skal nå ta dere med på vår tur til Lofoten. Gjennom 40 bilder skal dere få se litt av det vakre landskapet. De første 20 i dette innlegget, de neste 20 i det neste. I stedet for å beskrive turen med så mange ord, vil bildene og små tekster under dem fortelle litt om hva vi opplevde og så.

Vi valgte å ta ferja fra Bodø til Moskenes. I solnedgangen dukket Lofotveggen opp og det var bare å glede seg til ferden videre.

Når kom inn til Moskenes havn hadde vi ingen plan om hvor vi skulle dra videre, men Lofoten er full av flotte steder å overnatte, så vi var sikker på at vi ville finne ett sted.

Denne gangen hadde vi valgt å ta med telt og lavvo. På grunn av det flotte været brukte vi teltet. Første natta hadde vi på Flakstad. Det var litt skumring når sola gikk ned, så vi hengte opp litt lys i teltåpningen.

Morgenen etter var det kaffe utenfor teltet. Folk våknet til liv i telt, bobiler og campingvogner rundt oss. Vi fricampet sammen med ett 20 talls andre kjøretøy fulle av folk og hunder.

Ingen grunn til å stresse med å dra fra Flakstad. Vi gikk tur langs stranda, helt til odden for å finne en geocache. Hårballene løp og kosa seg.

Ferden gikk videre, vi dro innom forskjellige severdigheter på vei mot Utakleiv. Her har vi campet 2 ganger før og det er ett virkelig flott sted.


Om kvelden var det blitt over 40 telt, 20 bobiler og en masse folk der. Vi grilla og kosa oss i sola. Jeg og Buffy sykla ei tursti rundt en odde, Buffy i korga på sykkelen, noe hun synes er veldig festlig.

Solnedgangen var ubeskrivelig vakker denne kvelden. Jeg og Buffy gikk ned til stranden for å ta bilde av den. Jeg anslår det var 50 personer der nede, noen med skikkelig fancy fotoutstyr, andre som meg, med mobilen.

Når vi krøp inn i teltet var utsikten magisk. Man kan ikke sove når det er slik, det er bare å prøve å fordøye skjønnheten.

Dagen etter bestemte vi oss for å bli her ei natt til. Så vi lot teltet stå og kjørte en tur til Henningsvær. Jeg vet ikke helt, stedet er vel egentlig bare en turistmaskin med mannfolkparkering. Varmt for Alaska denne dagen.


Etterpå var det tid for bading. Lasse og Buffy var først ute. Begge svømte i det iskalde vannet. Brrrr….


Jeg sykla en tur langs stranda den andre veien, denne gangen var ikke Buffy med. Rundt odden kom jeg til ett gammelt naust. Det hadde garantert ramla ned hvis det ikke hadde vært støtta opp av stokkene.

Litt lengre borte var det en stor samling gavler som noen hadde samla. Det kommer nok store mengder slike drivende i land i fjæra i Lofoten også. Jeg ønsker meg ei slik samling, så det er bare å begynne å samle.


Jeg må innrømme at jeg ikke husker hva dette stedet heter, men her var i alle fall en svær antikvitets- og bruktbutikk. Vi ble overasket, for vi har masse av det de solgte. Ting som fulgte med huset når vi kjøpte det. Skulle vi kjøpt disse tingene, ville det kostet mange tusen kroner.


Det er så mange flotte strender i Lofoten. Kritt hvite, korallblått og iskaldt hav. Vi merket at det var enormt mange flere turister her i år enn når vi var her på samme tid i fjor. Vi hadde planlagt å gå opp til Reinebringen, men skrinla det. Det var vanvittig mye folk som gikk der. Vi leste etterpå at 800-1000 personer gikk opp hver eneste dag.

Derfor valgte vi å gå turer andre steder. På grunn av geocachene finner vi frem til steder hvor det ikke går så mange folk. Turmål som er kjent for lokalbefolkningen, men ikke alle turistene.Den andre kvelden på Utakleiv var like vakker og folksom som den første. Folk satt utenfor teltene sine og grillet eller laga mat på stormkjøkken og primuser. Alle mulige slags nasjonaliteter. Selv om det egentlig er fricamping her, er prisen den samme som på campingplassene. Men her er WC, vann, bobiltømming og søppelkasser. Rent og pent både inne og ute.


På ei av disse turstiene som ikke var overfylt av turister kom vi over en koselig strandbu, nesten som en gapahuk. Etter å ha leta bua rundt en evighet etter en geocache, var det tid for fotografering. Er det ikke vakkert?


Nydelig sommervær og vakkert landskap. Vi var glade for at vi valgte bil og telt denne gangen, da er mulighetene for overnatting i flotte omgivelser mye større. Noe vi så at andre også hadde innsett. Det var telt overalt i landskapet. Og så er det jo så koselig å sove i telt, selv om vi hadde det ekstremt varmt. Vi burde nok valgt sommersoveposer i stedet for ekstrem-kulde soveposene vi hadde med. Men, en nordlenning skal aldri klage på varmen, for den har vi ikke mye av.


Jeg velger å avslutte første bildekavalkade fra Lofoten med dette stemningsbildet (det er ett panoramabilde, så det lyver litt).

Så snart jeg har fått overført resten av bildene til PC'en, skal jeg vise dere 20 flotte bilder til og fortelle litt om 3 eller 4 av turene vi gikk.

Takk for turfølget og nyt sommerhelga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!