lørdag 27. juli 2019

Safting, sylting og salting!

Det er tropevarme på Helgeland, så grønnsakshagen bugner over. Dermed er årets sesong for sylting godt i gang.

Foreløpig har jeg høstet 2,6 kg agurk. De ble litt store før jeg fikk tid til å sylte dem, så jeg får passe bedre på fremover. Reddik og vinterreddik er også syltet og hermetisert. I år fikk jeg til rødbeter, så vi har mange glass med det også.

Fra før har jeg hermetisert masse rabarbrasyltetøy og laget mange liter rabarbralikør og granskuddlikør. Og selvsagt rabarbrasaft. Bjørkesirup, løvetannsirup og rabarbrasirup finnes også. For ikke glemme hjemmelaga kaviar og sylta tomater.

Alt dette er lagret i "kjellerbutikken". Der finnes også alt mulig annet som er kjekt å ha på lager. Det har ikke vært tid til å gjøre rommet ferdig, men det kommer seg sakte men sikkert.

Jeg har garvet ferdig det første lammeskinnet, det ser veldig fint ut. Mykning gjenstår, men det får Lasse ta seg av. Nå er nok ett lammeskinn og ett par hareskinn i alunbad. Jeg må få garvet ferdig alle skinnene som ligger i salt før vi skal i gang med å slakte lam. Til vinteren blir det mange hjemmelaga, varme tøfler :)

Men så er det jo altså tropehete og da må jeg nyte det også. Årets første svømmetak i sjøen ble tatt i går. Ikke varmt i havet, men det var godt å bli avkjølt.

Inne i skyggen kan jeg ikke være. Bobilen skal klargjøres til en liten ferietur. 4. august kommer avløseren og vi drar ei ukes tid på loffen.

Nyt sommeren og varmen, folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!