fredag 19. april 2019

Påskeferie!

Jeg har tatt påskeferie, ikke noe poeng i å reise på hyttetur, for jeg er på hyttetur hele tia, hjemme. Lillebordet er pynta til påske og på veggen henger det flotte bildet jeg fikk av sønner og svigerdøtre til jul.

Jeg kunne dratt bort, bobilen står klar og båten ligger med fulle diseltanker, men vi lager bål og koser oss her.

Siden mye av den fæle granskogen rundt huset er vekk, er det masse kvister å brenne.

Vi har fått masse påskekyllinger, fine små nøster som blir høner og haner etter hvert.

Pr i dag har vi 21 høner, 11 kyllinger, 10 vaktler og 24 vaktelkyllinger.

Vaktelkyllingene blir mat når de er 6 uker, da begynner de å sloss så blodet spruter, det gidder vi ikke. Ergo er vi selvforskynte med knallgodt kjøtt. Ja, ikke det at vaktlene holder oss med kjøtt, men vi har elg,  hane, hare og lammekjøtt også i fryseren.

Ett par ganger hver dag går jeg og hårballene tur rundt eiendommen. I alle fall de dagene vi ikke drar på tur andre steder. Jeg skal skrive om og vise bilder fra disse turene også, jeg må bare få ro til å sette meg ned først....

Når vi går langs gjerdet hvor sauene går, kommer de etter oss og vil være med på tur. Når de ikke får det, fortsetter de bare å spise. Vi ser at vi nok får noen lam i mai/juni. Jeg er spent på hvordan det går.

Fiskegreldet som ble tatt av en av stormene er flytta og satt opp igjen. Forhåpentligvis stormsikret denne gangen. Torsken er hengt opp, så da blir det ny forsyning tørrfisk.

I dag er det gråvær, etter mange dager med sol. Det gjør ingenting, vi skal nok på tur likevel.

Ha en flott påske alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!