mandag 25. februar 2019

Det er vår!

Når jeg reiser mellom Mo og Dønna er det som om jeg kjører fra en klimasone til en annen i løpet av 3 timer. I luftlinje er det bare ca 70 km, men forskjellen er enorm.

På Dønna kan jeg sitte ute på trappa og drikke kaffe, 6 grader og overskya. Kjempefine forhold for dem som liker å grave i jorda.

På Mo var det godt skiføre. Selv om jeg hadde skiene med, ble det til at jeg gikk på føttene. Ski og geocaching er ikke så enkelt å kombinere, men det viste seg at det ikke var så enkelt med geocaching uten ski heller.

Det var fint å gå i de preparerte løypene, men utenfor dem så hadde jeg snø til over kneet. Selv om jeg ble iskald og søkk våt på beina, så fikk jeg logget 10 cacher i vinterland.

Tilbake til kontrastene, for mens snøen ligger tykk 70 km unna, så spirer og gror det i hagen hos meg. Snøklokkene er blitt 4-5 cm høye. I februar!

Til og med aurikklene har begynt å vokse. Så jeg lurer litt på; er årets vinter på Dønna etter normalen?

Det er ikke nødvendig med ski når vi går tur, i alle fall. Landskapet har høstfarger, spesielt nede i fjæra.

Buffy og Alaska leter ivrig etter mus. Jakten deres er så ivrig at det ikke finnes mus i nærheten av huset vårt. Jeg tror den musefrie radiusen rundt huset er blitt ganske stor, men her nede ved gammelskola er det fremdeles mus å jakte på, enn så lenge.

Det gjør ingenting at det er gråvær, vind og regn. Det er tross alt plussgrader og snøfritt. Nissene i fjæra syntes også det var flott med litt gråvær ;)

I dag lurer jeg på om jeg skal fikse noen grinder, de åpner seg på magisk vis, skjønner dere, og da blir sauene så fristet til gravemaskinkjøring.

Jeg skal i alle fall kose meg i den klimasonen vi har her hjemme, så tar jeg med ski og koser meg i den andre klimasonen neste gang jeg skal dit.

Håper dere får en superfin dag, uansett hvilken klimasone dere er i!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!