torsdag 28. februar 2019

Det er ett år siden vi overtok Solbakken, her er en liten titt inn hos oss!

Det er helt utrolig at det er ett år siden vi overtok Solbakken. Ikke mindre utrolig er alt vi har fått til her på det året. Her kommer noen "før og etter" bilder.

Huset er totalrenovert, både innvendig og utvendig. Vi har ikke malt huset ennå, siden vi vil at materialene skal tørke først.

I juli var huset ferdig utvendig, etter nesten 4 månneder med arbeide. Se bare for en forskjell før og etter.

Den første gangen er vel ikke til å kjenne igjen. Den er blitt moderne, lys og trivelig. (Bilde av slik det var; nederst til høyre...)

Fra gangen kommer man inn i den delen av det som før var ei lita stue, hvor vi rev ned veggen mot det gamle kjøkkenet.

Det nye kjøkkenet er husets største rom. Lyst, praktisk og etter hvert som grantrærne forsvinner; har nydelig utsikt.

Soverom og gjesterom har jeg vist dere bilde av før, men her er en reprise. Før under og nå over.

Stua har fått flere store vinduer, er blitt lys og trivelig. Vi har ikke somlet oss til å kjøpe møbler, så de som fulgte med huset står ennå. Det blir vel gjort noe med en dag, men haster ikke. Og nei, det kommer ikke opp gardiner. Vi har ingen planer om å stenge for utsikten.

Den andre gangen, som så ut til å ha vært benyttet som soverom, er blitt den yttergangen vi bruker mest.

Badet har vi ikke gjort noe med ennå. Det haster ikke. Det fungerer greit som det er, til vi får tid og overskudd til å gjøre noe med det.

Jeg må også nevne, at ryktene om at vi har bygget på huset slett ikke stemmer. Det var 97 kvadrat når vi kjøpte det og er 97 kvadrat i dag. Så er det avklart ;)

Vi er kjempefornøyde med resultatet, både den flotte jobben snekkere, rørleggere og elektrikere har gjort. Etter nesten ett år uten annen strøm enn skjøteledninger overalt, var det fantastisk å kunne bruke lysbrytere, stekeovner og kokeplater igjen. Bare det å ha vann og avløp på kjøkkenet... ren lykke!

Det gamle bygget som stod i skogen ble skoget frem og tømt for skrot. I løpet av vinteren ble det flere bålkvelder, før sommeren kom og vi fikk satt det i stand som sauehus. Egentlig er det helt utrolig at vi klarte å berge det, med tanke på hvilken elendig forfatning det var i. Og vet dere? Dette er faktisk restene av det gamlebolighuset på eiendommen .

Der virker det som om de 13 ulldottene trives godt, selv om de er ute det meste av tiden. Væren Kompis tar godt vare på alle damene sine.

Den store, mørke og triste granskogen forsvinner sakte, men sikkert. I stedet er området fylt med grønnsakshage, to hønsehus er kommet opp og ett tredje (og fjerde) er på tegneblokka. Det er så gøy med de hønene, at dem vil vi ha flere av. Bildet nederst til venstre er tatt i ca samme vinkel som det store øverst og på det nede til høyre er Lasse i gang med å sage seg gjennom skogen. Han står ca der det største hønsehuset er i dag.

Åkrene leide vi noen til å slå. Det resulterte i 32 rundballer. Vi slo de partiene som var utilgjengelig med traktor og satte opp hesjer. Rundt 80 høyballer ble det. Vi rakk å gjerde inn ca 9 dekar før sauene kom. Gjerdet ble veldig bra, men foreløpig sliter jeg litt med å få laga stabile porter. Det blir nok bra etter hvert.

Vi stortrives. Flotte omgivelser og huset er så lite at vi føler at vi er på hyttetur hele tiden. Knallkoselig. Venner som er på besøk og guttene mine, synes også det er som å være på hyttetur når de er her.

Fremtiden er spennende, men i år skal vi prioritere turlivet igjen. Det gleder vi oss til. Vi har jo lavvoen stående i skogen, men vi blir nok å dra på andre turer. Sjølvelive er heldigvis i orden igjen etter det lille motorhavariet på vei til Lovund i fjor sommer.

Ha en strålende dag, alle sammen!

4 kommentarer:

 1. Hei sveis
  Så flink dåkker har vært. Arti å se før og etterbilda, takk for visningen.

  SvarSlett
 2. Wow! Hva dere har fått til, jammen har dere stått på. Flott har det blitt.

  SvarSlett
 3. Det er jo bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet, fantastisk innsats dere har gjort på denne idyllen deres. Det er vel ikke få arbeidstimer tenker jeg, men må jo være utrolig artig når resultatene blir sååå flott. Ha et strålende og vel fortjent turliv i 2019 :)

  SvarSlett
 4. Utrolig hva dere har fått til! Moro å følge dere.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!