torsdag 17. januar 2019

Nytt liv på Solbakken og Buffy er "barnevakt"!

Den siste uka har det kommet nytt liv på Solbakken. Vi starta rugemaskina og har fått noen søte små kyllinger.

Helt utrolig at det gikk bra med så mange av dem, siden utfordringene stod i kø på slutten av rugeperioden.

Jeg har bygd om en gammel kommode til å ha kyllingene i den første tiden. 2 etasjer med kyllinger og nederst en skuff for mat og utstyr. Når de er ett par uker er de modne for å flytte barnehagen i Brahmastua.

Vel, denne gangen hadde vi en del trøbbel. "Snipp og snapp" (uvist kjønn, øverst til venstre på bildet....) kom til verden for ei ukes tid siden. De vokser og koser seg.

7 Brahma-egg og 10 mix-egg lå igjen i maskina. Så ble det strømbrudd, to/tre dager før klekking. Jeg fikk starta aggregatet og det dura og gikk, men i ca 8 timer uten annen strøm enn aggregatet.... Ikke så lurt like før klekking.

Så røk "kyllingmora", ei lita varmeplate kyllingene kan krype under. Krise. Det ble mye styr med brusflasker med varmtvann for å holde kyllingene varme. Så røk vifta i rugemaskina... 9 uklekka egg i maskinen. Krise.

4 hadde dødd i egget, 5 ble hjulpet ut. 3 av de 5 klarte seg fint med en gang, mens to fikk litt kuvøsehjelp. Bare den lyseste av de to overlevde, den mørke var for svak.

De er nå søte og utvilsomt sterke, de som har overlevd dette.

Buffy har slitsomme dager, hun passer på 2 etasjer med kyllinger. Det skal ikke stå på sikkerheten.... Brahmakyllingene er solgt til Mo, men på grunn av alle uhellene, så har vi bare 3 sikre renrasa Brahma. De andre skal vi beholde selv.

Jeg må si noe om Avem, butikken der jeg kjøpte rugemaskin og hønemor. Jeg ringte i går og fortalte om uhellene våre. Null problem, de sender nytt. Og pakken er fremme hos oss i morgen tidlig. To dager etter at jeg ringte. Fantastisk service. Slik burde man bli møtt overalt hvor det er noe feil med det man har kjøpt. Terningkast 6 til Avem.

12 søte små kyllinger koser seg her. Det funker faktisk med den ombygde kommoden.

Gøy på landet!

1 kommentar:

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!