onsdag 26. desember 2018

Juletid på Solbakken!


I vårt snøfrie landskap har vi kosa oss masse ute. I bakgården har vi laget røykeri. Taket på det er ikke ferdig, men vi har kunnet bruke det.

Her er det blitt produsert røkalaks og vi har røkt masse rogn til å lage kaviar. Nå fyrer vi bare med einer for å bruke røykeriet, men vi har stablet litt ved for å lage bål ved siden av også.

Jerngryta ble pyntet noen grankvister og så kan vi ha fyr i en lyslykt oppi den. Til sommeren skal vi ha den gamle melkespanna med blomster oppi. Ja, husk, nå er sola snudd og vi går mot lysere tider.

Her kan vi sitte i ly av det meste av vind, grille og kose oss. Smått går hønene rundt oss. Det kan jo bli en godbit.

Julaften endte 4 haner sitt liv her. De 5 unghanene bare sloss, så det var ingen bønn. I dag fikk den gjenlevende, Vivaldi (siden faren heter Mozart...) 2 damer fra ett annet småbruk her på Dønna. Virkelig flotte damer. Etter 2 dager med sturing er han i himmelen av glede over å ha fått sine egne skjønnheter.

Vaktlene vokser vanvittig fort. 1. juledag flyttet de ut i barneavdelingen i hønsehuset. Det var populært og de virker veldig fornøyde.

Buffy og Alaska synes også at dette er veldig spennende. Gjennom det store vinduet kan de sitte og se på de 33 små. Heldigvis har de ikke klart å spise mer enn en, men fristelsen er nok overveldende stor...

Sauene fikk litt ekstra servering på julaften. De er flotte og koser seg med å gå rundt på de 9 dekarene som vi har gjerdet inn, men mesteparten av tiden holder de seg ved sauehuset. Vi har 24 hønseegg i rugemaskinen. Det blir nok langt flere høner her etter hvert. De er nå fornøyelige og fredelige dyr.

Selvsagt har vi tid til å være inne også. Julaften hadde vi masse god julemat. Både pinnekjøtt av elg, ribbe med sprø svor og alskens tilbehør. Etter å ha skålt med hjemmelaget rabarbralikør, var det bare å spise til vi trillet fra spisebordet til sofaen.

Vi storkoser oss her på Solbakken og har en fredelig juletid. Håper alle dere der ute nyter livet og holder roen disse siste dagene av 2018.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!