torsdag 13. desember 2018

Jakttur og nytt liv på Solbakken!

Etter å ha lest på Facebook at det var observert mistenkelige jegere på Dønna, atter en gang, lo vi godt. Vi har selv blitt konfrontert med mistanke om at vi var tjuvjegere ved ett par anledninger, uten at vi på noen måte var det, så vi hev oss rundt og dro på en spontan jakttur på vår eiendom. Det ble intet jaktutbytte, men jeg fikk tatt nydelige bilder av Dønnamannen og De Syv Søstre. Som alltid er det fint å gå tur på eget land.

Jeg har vært spent på hvordan eggsalget skulle gå, men det har vist seg at alle overskuddsegg har blitt solgt uten problemer.

Forrommet i hønsehuset fungerer godt for pakking av eggene. Jeg trodde kjøleskapet ville bli drøyt stort, men det viser seg at det er drøyt lite.

Vi er stolte av rapporten etter besøket fra Mattilsynet. Den var veldig positiv. Litt komisk når hun var her og oppdaga "krystall"-lysekrona i taket. Den tok hun bilde av og sendte til kolleger; "Ny standard for belysning i hønsehus!" he, he

Snart skal vi søke Mattilsynet om tillatelse til å selge vaktelegg, for dere skjønner det at.....

I disse dager klekkes det Euro vaktel kyllinger hos oss. Før jeg dro på jobb i dag, var to klekket. Det vil si tre, men Buffy fikk tak i og slukte en til frokost, da var "barne-tv" over for hennes del. Hun får ikke komme i nærheten av verken rugemaskina eller buret flere ganger. Vel, sånn kan det gå. Lasse skal fortsette å være jordfar i helga. Det er ennå ett førtitalls egg som kan klekke. Spennende tider, atter en gang.

God helg, alle sammen!
Husk å ta julestria litt med ro. Nissen kommer garantert, selv om det er litt støv i krokene ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!