søndag 9. desember 2018

Aktivitet på småbruket!

Kompis har fått lov til å flytte sammen med jentene for noen dager siden, så nå tusler hele gjengen rundt på det store området.
De holder seg mest i nærheten av sauehuset, størst sjanse for godbiter der. Det er ingen tvil om at det er koselig å sitte i stua å se på dem.

Krumkaker er ferdig stekt, noe vi antar blir veldig populært når gutta kommer hjem til jul.

Ja, og siden det gikk sånn høvelig bra å lage krinalefse her om dagen, laga vi like godt vestlandslefse også. Jeg kjevla ut og la på takka, Lasse hev seg i smøringa og det ble mange porsjoner med knallgode lefser.

Så lenge det er dagslys holder vi på ute. Prosjekt; røykeri er i god gang. Siden vi har både kjøtt, laks, rogn og alskens greier som skulle vært røkt er det fint å få røykeriet opp og gå. Bilde kommer i neste episode.

Lasse fikk skutt en fin hare i går. Kjøttet henger til mørning og skinnet er kommet i salt. I påvente av at de to hvite hareskinnenen skal bli klare, slik at han får seg haretøfler, hev jeg meg på Vottelaugets adventsmysterium Julevotten 2018. Med selvprodusert garn av beste kvalitet, ser det lovende ut med første votten.

Vi storkoser oss her på småbruket. Selv om vi lever i rot og flytteesker, Det er stor jubel og glede hver gang en eske er tom, ett rom er ferdig og ikke minst var det jubel når rørleggerne var her. Vi har rennende vann både på kjøkkenet, badet og på grovkjøkkenet i kjelleren. Ren og skjær magi. Vi krysser fingrene for at elektrikerne holder ord og ordner strøm til oss. Det holder i massevis å ha vært uten strøm og vann siden i mars.

Ha en strålende søndag alle sammen 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!