lørdag 17. november 2018

Et lite livstegn fra Solbakken!

Det er bare å innse at det blir lite tid til å oppdatere Villmarkshjerte. Tiden går så fort og vi jobber på spreng med å få ferdig listlegging m.m. slik at vi kan få rørlegger og elektriker i hus.

Likevel, forrige helg gikk med til Geocaching eventer her på Dønna. Vi hadde Spooky Night event i Snekkervika like nedenfor eiendommen vår. Her ble det heksebrenning på ett stort grankvistbål.

I flere dager har jeg og ei venninne laget ei heks, i full størrelse, som skulle få den ublide sjebenen å bli brent på bålet.

Oppkledd i ett nydelig antrekk fra ett loppemarked helga før, ble "The fallen madonna with the big boobies" plassert på bålet fredag kveld til stor jubel fra både store og små eventdeltagere.

Lørdag var det GIFF-event på Bøteriet med egen Geocaching meny. Årets finalister i Geocaching Internationale Film Festival var vel ikke av det beste slaget, men det er alltid koselig når geocachere samles.

Jeg var så sliten at det ble ikke mer geocaching for min del, men Lasse og Buffy dro på CITO-event på Skartun.

Uten det helt store hellet har Lasse vært på harejakt noen morgener. Jeg og hårballene har gått litt rundt for å se om vi kunne få øye på noen fine pelsdotter, men uansett om vi har sett i alle rettninger så har det ikke blitt noen suksess.

Innimellom er det nydelige forhold, til tross for vind og regn. Det er godt å gå litt rundt langs sjøkanten, spesielt om morgenen.

I går var Mattilsynet på besøk og sjekket papirer, sau, høner og boliger til dem. Heldigvis var alt i orden. Sauene kommer løpende så snart vi viser oss med kraftfórbøtta. Alle vil ha først og mest.

Nå er alt i orden for at vi lovlig kan selge egg hvis vi vil, noe vi kommer til å gjøre i veldig liten skala. Vi har innlemmet hønene i gårdsdrifta, både i forhold til Mattilsynet og salg av egg. Enklest å gjøre det slik. Så etter hvert blir det mulig å få kjøpt egg fra Solbakkens totalt frittgående høner.

De er blitt ganske store nå, Brahma hønene også, så noen dager får vi 6 egg fra de 7 hønene, ei igjen som ikke legger egg. Av de 5 Lohman hønene får vi fremdeles bare 4 egg pr dag, så der må vi finne ut hvem som ikke legger egg og dermed må ende som hønsefrikasé.

Hanen på bildet skal bare være sammen med dem frem til jul, da skal han byttes ut med en som ikke er i slekt med hønene. 5 hanekyllinger bor i eget hus, det er en av disse som skal overta styringen over hønseflokken i 2019.

Joda, det er liv og røre her. Lasse har gravd opp en masse rundt huset, så vi bor i ett hav av gjørme. Inne er det stor fremgang. Stua har fått gul og listverk. Den ene yttergangen har fått vegger, gulv og tak. I dag får kjøkkenet og gangen listverk. Lasse har rigget til saga og skal gå i gang med dette prosjektet, mens jeg og hårballene skal ut å lage bål, snekre trapp, lage fórkrybbe til sauene og skifte spon hos hanekyllingene.

Ha ei flott helg alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!