mandag 1. oktober 2018

Rundreise på Helgeland og grottevandring!

I helga var det på tide å legge ut cacher til Geotrollan sin geocaching adventskalender 2018. Ferden startet på Mo i høvelig høstvær, etter kurs og ett stress uten like.

Brustadteam hadde laget 24 nydelige adventscacher, som jeg ikke kan vise bilde av siiden de er hemmelige frem til 1. desember. Disse skulle jeg plassere ut, 6 på Mo, 6 i Mosjøen, 6 i Brønnøysund og 6 i Sandnessjøen.

Hver dag i adventstiden kommer det en mysterycache som alle vi geocachingentusiaster kan kose oss med. I år som i fjor har jeg fått det ærefulle oppdraget med å plassere ut cacher og lage oppgaver.

Underveis på vår ferd stoppet vi smått for å gå tur, legge ut og logge cacher. Været varierte mellom plaskregn, plaskregn og mere plaskregn ispedd ett og annet solgløtt.

Til tross for været hadde vi en ting vi absolutt ville gjøre; gå til grotta Aunhola i Velfjorden. I det sørgelige været gjorde vi den genistreken å ikke følge de parkerings- og sti anbefalingene vi hadde fått.... Korteste vei, rett luftlinje, over myr, gjennom kratt og skog... og så stod vi oppå inngangen til grotta og måtte klatre ned ei steinur.

Men for ei grotte! Nydelige farger, til og med blå marmor og en liten foss. Ingen tvil om at det var vel verd slitet med å gå dit i søleværet. Nå kom vi ikke så langt inn, for det var oversvømmelse i grottegangen ett stykke inni, men vi var storfornøyde likevel.

Ferden rundt på Helgeland fortsatte, men lørdag kveld ga vi oss. Til tross for at vi har det varmt i vinterhuset, regna det så mye at alle klærne ble kliss våte. Da tok vi heller ett par dager på Dønna før returen til Mo.

Ha en strålende uke alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!