tirsdag 30. oktober 2018

Nå er alle sauene kommet til Solbakken!

I går ettermiddag kom de 12 søyene til småbruket. De er, som Kompis, bare lam som er født i år.

Livredde ble de båret fra hengeren de ble fraktet på og inn i sauefjøset. Kompis stod i sin avdeling og fulgte nøye med. Endelig kom det noen flere av hans type slik at han ikke er helt alene der.

Kompis er av rasen Gammelnorsk spælsau. Søyene er 2 Norsk Kvitsau og 10 Gammelnorsk sau.

Det var moro at de omsider kom. Vi gikk og venta og venta den siste timen. Rimelig spent på dem som skulle dukke opp.

Når vi kom ut til dem i dag tidlig virket det som om de hadde funnet seg litt til rette inne i sauefjøset. Vi skal ha dem inne der de første dagene slik at vi får dem litt tamme, for de har aldri vært inne før, bare gått og beitet sammen med mødrene sine ute på Vandve.

Det ene kvitsau lammet var kjempestort, det andre litt mindre. De gammelnorske er en del mindre, men de har så flott pels. Den skal det nok bli mye fint garn av. Med slik pels er de nok godt rustet for vinteren.

Den siste uka har Kompis vært ute sammen med oss. Kosa seg i sola, bålbrenning om kveldene og smått leka litt med hundene. De går godt overens.

Alaska og Buffy fikk være med å hilse på resten av gjengen i dag. De var veldig forskiktige og sauene var litt nyskjerrige på hundene. Alaska trodde øyeblikkelig at hun hadde fått en masse nye lekekamerater, men det blir vel ennå en stund før de orker å leke med henne.

Mens alle (både hunder og sauer) kappspiste litt kraftfor, saumfarte jeg og Lasse høyet. For noen dager siden fant vi ett egg oppi der og i dag var Blondie kommet dit før oss og hadde litt snodig oppførsel. Joda, vi fant ett nylagt egg i dag også....

Det blir spennende tider fremover. Kjempemoro er det i alle fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!