søndag 21. oktober 2018

Livet på Solbakken!

De siste dagene har jeg blandt annet brukt til å rydde på eiendommen. Jeg har som vanlig vært til offentlig beskuelse for alle som stopper eller glir sakte forbi på veien og glor. Spy. Men jeg koser meg ute og prøver iherdig å ignorere dem.

En halv dag gikk med til å fjerne grankvister og pinner fra inngjerdinga til Kompis.

Det syntes han var veldig interessant. Han skulle absolutt stå på riva, så det ble en tidkrevende prosess.

Men det bedret seg når Buffy og Alaska kom. Da ble det mer interessant å være sammen med dem, enn å se på hva jeg gjorde. Etter hvert fikk jeg bort det meste av kvist-kvast, lagt ut nytt halvtørt høy og nytt vann hos han.

Innimellom har jeg kappet, kløvet og pakket ved. Har rundt 50 stk 60 liters sekker med tørr ved ferdig pakket - og jeg er ca 1/3 ned i haugen som skal klyves og pakkes. Jeg tror ikke vi kommer til å fryse her til vinteren.

Nå er ikke den haugen med ved som skal klyves og pakkes det eneste vi har av ved, det ligger store stabler rundt omkring som skal kappes opp. Vi har sikkert ved for flere år fremover.

Inne hos hønene har jeg også ordna litt. Siden været var høvelig når jeg holdt på stod døra åpen. Da var det ei høne fra nabohønsehuset som måtte inn for å sjekke forholdene i fórrommet.

Inne hos de seks måneder gamle Brahma hønene kom det aller første egget i går. Det er moro. Vi må vel snart begynne å tenke på å selge noen egg. Når alle hønene begynner å legge egg, er vi oppe i rundt 50 egg i uka og det blir litt mye til vårt forbruk.

Jeg koser meg med lange dager ute. Vi går ikke inn før lyset begynner å forsvinne. Hårballene sovner tvert. De løper fritt innenfor gjerdene hele dagen og er slitne når utedagen er ferdig. Jeg blir sittende å føle på hytteturfølelsen hjemme. Stille og fredelig, enkelt og greit.

Jeg håper dere får en super søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!