tirsdag 24. juli 2018

Vi pakker høy og innvier den nye bålplassen i fjøsen!

Vi har fått slått mye mer av åkrene. Det blir overaskende mye høy.

De første rundene ble kjørt med høysvans fra der vi hadde slått, men det ble for mange turer, så etter hvert fant vi ut at det var bedre å bruke hengeren. Det ble mange hengerlass også.

Høyet er kjørt til hesjene etter at første ladningen var ferdig pakket.

Til pakkingen av høyet var det en del spekulering på hvordan vi skulle gjøre det. Å kjøpe utstyr til traktoren for å pakke er uaktuelt. Kostbart utstyr som vi ikke vet om vi får så mye bruk for. Vi googlet og leste, fant en del kreative løsninger som sikkert ville fungert godt, men vi orket ikke bruke tid på å lage en presse.

Dermed fant vi ut at vi kunne bruke vedsekker og en vedkanal fra Felleskjøpet. I solsteiken, sammen med ett ti-talls tusen klegg pakket vi 38 høyballer.

Vi innser at vi ikke rekker å lage ei høyløe i år, men siden garasjen ennå er udugelig som garasje, fant vi ut at vi kan lagre høyet der. Vi har god plass til flere høyballer. Antar det kan dreie seg om i overkant av 100 stykker.

Nydelige forhold for å holde på med uteaktiviteter. Jeg kan ikke slutte å beundre utsikten. Helt fantastisk.

I går kveld var det tid for innvielse av den nye bålplassen i fjøsen. Det vil si på fjøsgulvet. Ellers er fjøsen helt gjennomsiktig, helt åpen løsning. Her er det bare å begynne å brenne veggene som falt ned for noen tiår siden. Hvitvin, myggmiddel, blikkstille hav. Kan man ha det bedre?

Store skip, småbåter og seilbåter går ofte forbi. I natt gikk blandt annet dette lasteskipet forbi. Godt med dagslys hele døgnet.

Ha ei flott uke videre. Her sover alt gårdsfolket, bortsett fra meg. Lasse er dratt på ferie (dvs. jobb), så jeg må prøve å kjøre traktoren ned på jordet selv, for jeg har minst ett hengerlass med høy til å henge opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!