lørdag 7. juli 2018

Unghønene våre!

17 Brahma unghønene våre er blitt 10 uker nå. De er like store som de 5 voksne Lohmannhønene som er 20 uker.

Når jeg kommer med kameraet for å ta bilde av dem, så blir de litt sånn; "Hey! What's up?" og ser litt undrende på meg.

De er festlige skapninger. Flere av dem har nydelige farger og mønster på fjærdrakten, så jeg håper virkelig de er høner.

For noen dager siden fikk de begynnelsen på en sandkasse. En pallekarm med sand. Vi må ha mer sand oppi, men de storkoser seg med å bade i sanden. I tillegg synes de tydeligvis det er supert å sitte langs kanten, så der må jeg nok sette på noen bjørkestrenger for at de skal kunne ha bedre grep. I tillegg skal jeg lage tak over, for å hindre at sanden blir så våt.

Dere ser, flotte farger. De gule med sort mønster håper jeg virkelig er høner. De er så koselig å holde på med. De synes nok vi er litt skumle ennå, men litt spennende også for de liker å bli klådd under vingene og på kjakene.

I går kveld måtte jeg gå inn til dem og bære dem fra hylla de sover på og bort til vagla. Jeg oppdaget at der var det en smule trangt, så jeg får lage litt mer vagle. Er de ikke sjarmerende der de sitter under krystallkrona si?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!