mandag 16. juli 2018

Roadtrip Lofoten ~ dag 4 ~ !

Yr.no hadde lovet sol og supert vær fra kl 14, men vi innså at den lovnaden kom aldri i verden yr.no til å kunne innfri. Dermed ble den planlagte fjellturen skrinlagt. Å gå i Lofotfjellene når tåka ligger tykk langt ned i fjæra, det er ikke noe å trakte etter.

Vi bestemte derfor at vi skulle kjøre mot Å, så langt sør som man kommer på fastlandet i Lofoten. Fugleskremselet på første bilde, ble vi møtt av på kaia i Å.

Det ble en kulturell dag. Vi dro innom en kirke "Lofotkatedralen" for å få dagens dose kirkelig påfyll (les: signert en cachelogg), før vi dro til Lofotakvariet.

Lofotakvariet... jo, altså, der kan man få se en laksemære på nært hold og lære litt om oppdrettsnæringen... noe Lasse fant veldig interessant.... (til de som ikke vet: han har jobbet i oppdrettsnæringen i 25 år.) Så gikk vi rundt og så på de stakkars fiskene som svømte rundt i akvariet sitt i stedet for det store havet.

Vi var også innom museumet, der hadde de mange flotte gamle ting. Jolla "Lommerusk I" hang oppunder taket i naustet. Jeg har sansen for det navnet. Og i souvernier butikken fikk man kjøpt tørrfisk til 1.633,- pr kg. Nei, altså, jeg kjøpte det ikke, men jeg kan kanskje selge av min tørrfisk produksjon til halve prisen! (*ler*)

Vi fortsatte ferden og stoppet ved ett av disse fantastiske "Skulpturlandskap Nordland". Denne var jo i og for seg fin, og når vi i tillegg fant cachen var vi strålende fornøyde.

Nusfjord måtte vi besøke. Når vi kom dit tittet sola frem og det ble veldig så fint vær. Her lå en masse måker på redene sine. Både store og små måkeunger. De var helt tydelig vant til masse folk og var veldig så fotogene. I butikken fant jeg rabarbrasirup, det har jeg kjøpt og det skal jeg helt klart prøve å lage til neste år.

Havna var rolig og fin, vi tuslet rundt og spiste på de fylte bollene jeg kjøpte på bakeriet i Nusfjord. 174,- for 2 boller med rabarbrasyltetøyfyll og 2 med vaniljefyll. 174,-!!!! Heldigvis var de store og gode :)

Det var blitt så sent at vi fortsatte til Å. Vi pakket en sekk med rundstykker, pålegg og drikke og gikk ut på odden for å se utover havet og spise kveldsmat ute i disse fantastiske omgivelsene. Værøy stakk opp av havet og på den andre siden av Vestfjorden så vi fjellkjedene i Salten. Etterpå gikk vi en runde i havna før vi kjørte ett stykke tilbake nordover og fricampet sammen med alle de andre turistene.

Det ble en innholdsrik dag - og heldigvis forsvant regnet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!