torsdag 26. juli 2018

Det spirer og gror i grønnsakshagen!

I vår sådde jeg en masse frø, som vi planta ut etter hvert som skogen forsvant og vi kunne sette opp plantekasser. Det så mørkt ut i juni når det var så kaldt, men nå er det blitt skikkelig grønt i hele grønnsakshagen.

Her er det plantet poteter; asterix, solist og pimpernell, blomkål, rødkål, grønnkål, gul løk, rød løk, hvitløk, redikk, rødbete, fargerike gulrøtter, vanlige gulrøtter, sukkererter, vårløk, gressløk, rabarbra, rukkolasalat, mongolsalat, dill, timian og jordbær.

Inne i drivhuset har jeg to planter med amerikansk blåbær (ingen bær i år), to forskjellige planter med bjørnebær (på den ene blir det 3 bær), 4 agurkplanter (de er bittesmå og kommer nok ikke til å gi agurk), 4 squash planter med masse små ca 1 cm store squash, en tomatplante som gir oss en og annen liten rød tomat innimellom. Noen rødbeter finnes også der inne.

Jeg er spent på hvordan dette går til slutt, ennå skal det stå og vokse i ett par måneder. Prosjektet med de tre potetlandene på plenen ser høvelig lovende ut. Det spirer og gror der også, så det er håp om at de 312 settepotetene gir oss litt avling om ikke annet.

Jeg var å så etter multebær, men de ser ut til å ha druktnet her på eiendommen. De store kartene var blitt vassne multer og noen bittesmå kart stod igjen. Multer til jul tror jeg vi bytter til oss fra Residænsen i Visten, de vil sikkert ha noen egg eller en potet eller to.

I dag blir det båttur til Lovund med Sjølvelive!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!