tirsdag 5. juni 2018

Er sommeren over?!?

Etter mange fine dager med sydentemperatur er den nordnorske sommeren tilbake. 5 grader og haglbyger.... festlig....

For turfolket som har fulgt meg trofast gjennom årene er nok Villmarkshjerte blitt kjedelig lesning. Det blir ikke tid til de lange gode fjellturene før vi har fått ett hus å bo i og småbruket i drift.

Men sist jeg var på Mo gikk jeg og hårballene blandt annet tur på Mofjellet, til Bertelberget. Det vil si, vi kom ikke frem. Mira ville egentlig ikke på tur og Una snudde og tuslet tilbake til bilen etter ca 500 meter. Snur sjefen, da snur alle. Likevel ble det en fin liten tur med nydelig utsikt.

På Solbakken er dette helt vanlig prosedyre om morran; Lasse med kaffe og nettbrett i en stol, Alaska nyter utsikten sittende i den andre. Det er spennende å se etter rådyr, elg og hare.

Denne morgenen var det en hare som dukket opp ved husveggen. Det er veldig mye hare her og nå har de fått den brune fine sommerpelsen sin. Vi gleder oss til harejakt til høsten.

5 nye dyr har flyttet inn på småbruket. Det er Lohmann høner som kommer fra ett stort klekkeri og er berget fra ett liv i produksjonsbur eller produksjonshaller.

Som en nødløsning har de fått tilhold i det gamle vedskjulet. Vi innreda ett lite rom der og ordna med utegård. De virker til å trives, men etter hvert skal de få ett skikkelig hus.

På det første bildet ser dere Blondie. Hun er lysebrun og lett å skille fra sine søstre. Det andre bildet er av Brunetta. På det tredje bildet er Brunetta sammen med de tre vi ikke ser forskjell på.

Vi har omsider fått potetene i jorda. Det store potetlandet vi skulle ha i Snekkervika ble skrinlagt. 2 traktorer har pløyd og styra, men jorda er hard og full av stein. I år finner jeg noe annet å så der, så får vi plukke stein og se om det er mulig å lage potetland der i nærheten til neste år.

Så dermed ble potetene satt i jorda nærmere huset. Jorda der er litt i overkant fuktig, så det spørs hva det blir av dette. 104 settepoteter av Arielle, Mandel og Troll, 104 av hver sort, selvsagt, tilsammen 312 settepoteter. Litt må det da bli av dem.

Til tross for kaldt nordnorsk sommervær er vi ute hele tiden. Buffy løper frem og tilbake mellom hønsehus og kyllinghus. Mye å passe på og veldig spennende. Hun er fullstendig utslitt om kveldene.

Ja, sånn er livet på Solbakken.
Håper dere får ei fin uke alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!