tirsdag 26. juni 2018

Det nye hønsehuset!

Nå er det nye hønsehuset nesten ferdig. Nesten, fordi vi mangler bordkledning på to vegger, det må vente til vi får takplatene og takrenna. I tillegg er strømforsyningen bare midlertidig med skøteledning, siden vi knapt har strøm i huset....

Hønene ble henta fra sitt midlertidige hus i vedskjulet. De gikk selv etter meg og ett spor av mais. Så ble de løftet inn i sitt nye hjem. Litt forvirret var de nok, men de gjorde seg raskt kjent og Buffy fulgte nøye med.

Det står ikke på luksusen her i gården. Belysningen er en taklampe med "krystaller". Fint skal det være.

En skuffeseksjon fra foreldrene mine sin gamle kjøkkeninnredning inneholder fór, mais og andre godsaker, eggkartong, vekt og vaskeutstyr.

Eggene er ennå små, men innimellom finner vi ganske store egg. Det er så moro å hente egg, nå er vi oppe i 4 pr dag.

Oppå den står verpekassene. Utrolig nok har de allerede funnet ut at det er der eggene skal legges. Bortsett fra på flyttedagen, da ei av dem fant ut at hun måtte legge det ute i hønsegården, ved midnatt... Vi har også fikset det slik at de kan hoppe oppå taket til verpekassene. En vegg av pleksiglass går derfra og opp i taket. På den måten slipper lyset fra lysekrona gjennom til hele rommet.

Bjørkepinnetrappa går fra gulvet og opp til verpekassene, så videre til vaglebrettet med vaglen over. Der oppe er det trekkfritt siden vi har plassert luka ut til hønsegården under vaglebrettet. Der henger også fóret. Siden det ble en del våtromsbelegg igjen etter å ha lagt på gulvet, brukte vi det på veggen under vaglebrettet. Resten av veggene er MDF-plate-rester fra huset, som er malt med oljedekkbeis. Vi har også montert en baderomsvifte som drar ut både fukt og støv.

Midt i rommet har jeg hengt opp en skål for godsaker. På flyttedagen var det rabarbraskrell som var der. Det er populært. Vannbeholderen henger ved døra vi går inn, så slipper vi søle så mye på gulvet.

Når hønene går ut i hønsegården kommer de selvsagt ut på en skikkelig veranda. Det skal da ikke stå på muligheten til å gå ut å sjekke været før man bestemmer seg for om det er best inne eller ute. Men de er ute hele dagen. Selv i plaskregn er de ute. Jeg er faktisk usikker på om de er inne om natta. De er inne for å legge egg og så må de foreløpig inn for å drikke.

Hønsegården har vi laget slik at vi kan gå inn der (døra er ikke ferdig, gikk tom for material...). I tillegg blir det en liten dør slik at de kan få gå ut i grønnsakshagen når vi er ute og den er ferdig inngjerdet.

Vi er veldig fornøyde med resultatet, det håper vi hønene også er. Vel, 4 av dem i alle fall. På flyttedagen var det ei som rømte (døra stod åpen og hun måtte ha fløyet over grinda). Henne fant jeg igjen ved det gamle huset deres, men hun virker heldigvis glad for å være hjemme hos flokken sin igjen.

Til slutt må jeg ta med ett bilde av de 9 uker gamle Brahma kyllingene. De er blitt nesten like store som Lohmann hønene. Flere av dem får flotte farger. Vi er så spente på hvor store de blir og håper de blir veldig store og robuste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!