torsdag 24. mai 2018

Ett par dager på Dønna, så til Forvik!

Jeg kom til Dønna på mandag med bilen full av greier, som vanlig. 2 timer etter at jeg ankom, dro Lasse til Forvik for å overdra huset sitt til nye eiere.

Selv tok jeg med hårballene og gikk tur, før vi begynte å pusle ute. Jeg planta en del trær i hønsegården og satte opp noen meter gjerde til. Hårballene storkoser seg ute. Jeg håper noe av småbuskaset jeg har plantet overlever, jeg får være flink å vanne, så får vi se. Må vel kanskje plante ei gran eller 5 også... (hysterisk latterkrampe) Gjerdet av bakved ser ikke så fint ut ennå, men når det blir saget av i lik høyde så blir det mye bedre.

Litt av grønnsakshagen er kommet i orden. Foreløpig er det bare rabarbra, jordbær, sukkererter og en krukke med noen hvitløk som er plantet der, men det blir nok mer etter hvert.

Noen overgrodde settepoteter ble også plantet der, jeg er spent på om det blir noe av dem. De resterende settepotetene skal i en skikkelig potetåker. Nå ligger de til groing i små kasser med jord.


Det er, selvsagt, flere trær som må felles før grønnsakshagen er ferdig. Samt mye ved og nysaga material som må flyttes... Likevel synes jeg at vi har stor fremgang. Jeg har laftet meg ett lite drivhus og flytta alle plantene ut dit, bortsett fra agurkfrøene som ikke har spira ennå. De får stå i vinduet på badet en stund til.

Vi kommer aldri til å gå tom for kvister. Det er jeg sikker på.... så vi kan nok ha mange bål i tiden fremover også. Eiendommen ser ut som ett... tja, jeg vet ikke hva jeg skal si.... Siden småbruket har stått og forfalt i årevis er det mye å ta tak i, sånn for å si det enkelt.

Inne har jeg fått opp det meste av kjøkkeninnredninga og fått veggplater på 2 vegger på stua. Men siden det er mest gøy å være ute, så blir det bare gjort noe inne når det er sørgelig dårlig vær. Så langt har vi fått opp veggplater på soveromene, den ene yttergangen, kjøkkenet (mangler en halv vegg + vindusveggen), halve stua (de to siste skal det settes inn vinduer før vi fortsetter. Kjøkkenet har fått gulv og halve kjøkkenet har fått nytt tak. Den andre yttergangen og badet blir det siste vi gjør noe med. Det haster liksom ikke å gjøre noe inne i huset før det er ferdig utvendig.


Utenfor stuevinduene er det ett rikt dyreliv. Elgen tusler på jordet vårt og rådyrene tusler i hagen. Gøy å sitte å se på.

Onsdag skulle jeg ta med meg hårballene og dra til Forvik for å hente Sjølvelive. Men først tok jeg imot leveringen fra Felleskjøpet. Joda, alt det der er til oss.

Materiell til 2 km med gjerde og gjødsel til all dyrka marka. Nok en gang er det bare å innse at vi har en del å pusle med fremover. 1100 gjerdepåler og 2 km med sauegjerde skal opp. Dugnad?!?! Vi får ta litt nå og da, tror jeg.

Fryse skal vi ikke gjøre i vinter, for ved er det masse av. For å være ærlig, så stabler vi høyt, parkerer strategisk og gjør vårt beste for å skjerme innsynet fra veien til huset og hagen. For meg som bor i byen, hvor ingen bryr seg om noe som helst, er det helt forferdelig å være ute når bilene stopper opp og stirrer på oss og det vi gjør. Om det hadde vært en og annen bil som stoppet opp av og til, så hadde jeg kanskje ikke reagert, men på tirsdag gjorde jeg en telling; nesten 70% av bilene stoppa av opp. Der sitter de og ser, lenge og vel. Jizzes! Det er dritekkelt! Skikkelig kleint! Jeg håper virkelig det er en raskt forbigående epedemi.

Men så kjørte vi til Forvik. Kyllingene hadde fått masse mat, rent hus og vann. De skal ha hjemme alene fest ett par dager. Vel fremme på Forvik dro vi rett ut med Lasse sin båt. Nydelig sommervær, da må dagene nytes.

Lasse hadde bodd i Sjølvelive siden mandag, nå var vi ombord hele gjengen. Torsdag formiddag skulle jeg, Mira, Una og Buffy flytte Sjølvelive til ny havn på Dønna, mens Lasse og Alaska skulle på hytta for å øve til høstens elgjakt. Båtturen til Dønna skal jeg fortelle om på Sjølvelive - en skipslogg etter hvert.

På bildet som Lasse sendte fra hytta ser dere væren som kommer for å hilse på Alaska. Den ble til slutt så skummel at Alaska søkte tilflukt bak far...

God helg, alle sammen!
Håper dere har fint vær og koser dere :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!