onsdag 16. mai 2018

Sommer på Solbakken!

Det er nydelig vær i nord og da bruker vi tiden ute. Både med å ordne rundt på eiendommen og med å gå tur. Her er eiendommen vår sett fra odden i Snekkervika. Åkeren er begynt å bli grønn og lauvet på trærne er begynt å sprette.

I går kveld gikk vi ut til fyret i Mannvika. Derfra så vi Lovund stikke opp gjennom havtåka i det fjerne.

Her er Tomma i bakgrunnen. Hårballene storkoser seg på tur. Alaska er veldig sterk, så jeg er glad for at Lasse blir med innimellom. Jeg kjenner det godt i armene når jeg har 3 jakthunder i bånd, for her på Dønna er det mye å jakte på....

Hver dag ser vi gås, måse, kjell, hare og rådyr på eiendommen. Av og til tusler en elg eller 3 forbi. Masse andre fugler hører vi rundt oss hele tiden, men ingen har slått seg ned i de 5 fuglekassene vi har satt opp.

Kyllingene vokser. De er blitt 3 uker nå. I går fikk de komme ut i det store rommet i hønsehuset for første gang, men det var ikke lenge før de var tilbake på "sitt rom".

Mira og Alaska bryr seg lite om kyllingene. Mira blir frustrert når kyllingene får mais og brødsmuler, for hun vil ha det selv. Ikke så greit å dele. Alaska kaster bare ett blikk på dem så går hun. Ikke interessant.

Buffy synes de er kjempespennende og er overivrig i nærheten av dem. Jeg antar det blir annerledes når de er dobbelt så store som henne... Enn så lenge får hun ikke være der alene, selv om det er netting slik at de er trygge, så skremmer hun dem nok litt.

Una tusler innom hønsehuset og titter på kyllingene, spennende, men Una er roen selv, så hun står bare å studerer dem.

Ja, vi har litt å pusle med her. Koser oss med lange dager ute. Hønsehuset mangler bordkledning og takplater, samt litt innredning, så er det klart. Drivhuset er nesten ferdig. Inne er kjøkkengulvet ferdig, det meste av kjøkkeninnredningen er montert og jeg gleder meg til de nye vinduene kommer på plass.

Vi trives godt her. Likevel er det uvant å bli "overvåket" av alle de nyskjerrige som kjører forbi, stopper opp og stirrer på oss og hva vi gjør. Jeg vet ikke helt om jeg tror jeg kommer til å bli konfortabel med det, men.... og det er uvant å "passe på" at andres dyr ikke går og beiter på våre åkre som det skal vokse på. Det er en lære- og modningsprosess, det også.

Jeg ønsker dere alle ei super 17. mai feiring og ei riktig god pinsehelg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!