torsdag 5. april 2018

Vi koser oss med tur og renovering!

Dagene i påsken gikk fort. Mange traktorlass med revet materiell ble kjørt ned til fjæra og laget bål av. Men vi gikk også ned for å lage pølsebål, til alles store fornøyelse. Ser dere de fine campingstolene? På 70-tallet laget de tydeligvis kvalitets klappstoler, for disse to er i god behold og vi skal ta godt vare på dem.

Det kom utrolig mye snø de siste påskedagene, så da fikk hårballene bare drive vill løping i området rundt huset.

Kveldene gikk med til stort bål. Ikke bare byggemateriell, men også to overfylte lass med grankvister fra felling av trærne. Jeg antar det ennå ligger igjen 10 lass fra det som er felt til nå....

På en av turene i fjæra oppdaget valpene at det var 3 kjell som satt litt lengre bort. Både skummelt og spennende. På bildet ser Alaska og Buffy ut til å være nesten like store, men bildet lyver veldig. Alaska er 4 ganger så stor som Buffy, minst.

Inne i huset har vi revet enorme mengder. Helt inn til tømringa. Det viser seg at den eldste delen av huset er maskinlafta tømmer. Lasse gikk løs med motorsag og fikk laget nye dørhull og saget ned vegger som skulle fjernes. På bildet har vi laget hull for de nye vinduene og satt på veggplater på en vegg.

Som dere ser, det ble mye rot før vi fikk kasta ut alt sammen. Og det så ganske så ille ut når vi hadde revet.

På dette bildet har vi revet en vegg mellom kjøkkenet og det ene soverommet. Dette soverommet blir litt mindre og vi flytter dørene til soverom og en av gangene dit.

Slik så det ut før jeg dro til Mo i går kveld. Dørhullene er klare og vi har fått kledd flere vegger. Før vi kledde rev vi av platene på veggene og isolerte mellom rommene. Vi har ikke funnet snev av isolasjon så langt. Huset er trekkfullt og vi snakker ofte om at vi synes synd i den gamle dama som bodde her. Hun måtte ha hatt det fryktelig kaldt.

Halve kjøkkenet har fått nytt gulv og vi er begynt å montere kjøkkeninnredninga. Alle hvitevarene er i hus, så når hele innredninga er på plass får vi montert dem også. Nytt røropplegg og strøm blir det ennå en stund før vi får på plass. Sikkert ikke før langt utpå sommeren når huset er ferdig utvendig.

Det ble stopp i arbeidet ute, for det kom, som nevnt, mye snø. Veldig mye snø. Heldigvis har Lasse saga det aller meste av stenderverket til hønsehuset, for rugeegg og rugemaskin er kommet frem. Jordmor Linn er klar til ruging. Om 5-6 uker må hønsehus og uteareal være klart. Det er litt krise, for tæla er steinhard i bakken ennå... vi venter på at den skal forsvinne, så håper vi huset står klart på ei uke. Tidspress.....

Vi trives godt i havgapet. Huset kommer til å bli kjempefint etter hvert. Og vindtett. Båtplass har vi også fått, bare en km eller to fra eiendommen. Jeg gleder meg masse til vi skal flytte Sjølvelive fra Forvik.

Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan vi havnet på Dønna, så det kommer i ett eget blogginnlegg om ikke alt for lenge.

God helg, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!