fredag 30. mars 2018

Fiskegjell og bålkos!

For noen kvelder siden gikk vi vår (etter hvert så) vanlige tur ned til sjøen. Kjelken var lastet med stokker, tau, sag, skruer og skrumaskin. Endelig skulle vi sette opp fiskegjellet mitt.

Vi satte den opp som en tipi og fikk på en runde med pinner rundt før det var tomt for stokker. Flere stokker må på, men de som er der holder til det vi har av fisk her nå.

Når alt kommer fra Forvik må den være betydelig utvidet.

Fisken ble hengt opp dagen etter. Så, dagen deretter brant vi bål i fjæra rett nedenfor gjellet. Lyset var så fint, så jeg og hårballene gikk opp for å ta bilde av gjellet. Når Lasse så bildet sa han; "En fisk er borte!" Det stemmer. To av torskene ble bare hengt over, ikke knytt med tau... nå var den ene forsvunnet! For å være ærlig håper jeg det er ørna og ikke en turgåer som har tatt den med seg.

I går kveld laga vi skikkelig bål i fjæra. Null vind, så da fikk vi brent opp halve vestveggen og noen ødelagte skap. Vi får kjøre ned det vi har revet av vegger på kjøkkenet, litt gammelt skrot fra annekset og litt sånn anna greier til Laaaangfredagfjærebålet. Og JA, alle fiskene er knytt godt fast i fiskegjellet!


Meget åpen løsning på kjøkkenet. Til vår store overrakelse var veggene i den orginale delen av huset maskinlaft. Solide vegger med andre ord.

Mye skal rives og da er det enklest med motorsag....

Men vi er mest ute. Lassa står med verdens største glis og sager material. Jeg kapper, klyver og stabler ved. Begynner å bli en høvelig stabel nå, både med material og ved.

Vi blir ikke tom for gran ennå på ei stund, som dere ser....

Fortsatt god påske alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!