tirsdag 27. februar 2018

Livet er hektisk!

Det er lenge siden jeg har skrevet noen ord her, en hel måned er plutselig gått... Årsaken er enkel; det har vært sørgelig hektisk med klargjøring av huset på Forvik for at det skal selges. Til nå har vi pakket ett 40-talls flytteesker fra både mitt og Lasse sine hus.

Likevel har vi tatt oss tid til å dra på tur i skogen med hårballene og tatt to turer med Sjølvelive (skriver om dem på Sjølvelive-bloggen etter hvert).

Hårballene koser seg i skogen, løper frem og tilbake og er blitt veldig flinke på innkalling.

Una prøver seg stadig på elgjakt, sånn helt utenom sesongen, så hun må være i bånd innimellom.

To ganger har vi vært 4-5 dager på Forvik. Selv om Lasse har flytta masse saker til Mo, virka huset fremdeles stappfullt av saker og ting. Vi har rydda, pakka, solgt, gitt bort og kasta mengder med greier. Til og med saker som stod igjen etter dama som bodde i huset før Lasse flytta inn for 14 år siden....

Mye av jobben med huset der har fallt på meg siden Lasse har ett skada kne. Likevel har han fått gjort en hel del han også.

Enda gjenstår det litt. For at ikke huset skal være helt tomt når han har visninger for salget, står en del møbler der ennå. I tillegg må vi rydde rundt huset, men alt som ligger ute er frosset fast.

I går hadde han tre visninger og i neste uke skal det være to til. Ikke så rart folk er interesert; se på den utsikten! Her kan man både bo på helårsbasis og bruke huset som fritidsbolig.


På en av turene ble vi stående en god stund i ferjekø på Tjøtta. Hårballene kosa seg i sola.

Når de får godbit, da er de knallflinke å komme for å få på bånd.

Det er godt at sola skinner, for på Mo har det vært skrekkelig kaldt den siste tiden. Ned mot minus 22 grader. På kysten er det litt bedre, på det kaldeste minus 8. Det holder i massevis.

Alaska er blitt stor, litt større enn Una. 6 måneder gammel, snø drivende hvit hårball som er konstant glad.

Buffy, som er 3 uker eldre enn Alaska, er knøtt lita i forhold. Men selvsagt betydelig større enn den bittelille saken jeg henta i oktober. Full av oppmerksomhet, lærevilje og glede.

På Mo har det også vært hektisk. Vi har hatt samme prosessen her, som på Forvik, sortering av hva som skal flyttes og hva som skal bli igjen. Siden vi blir boende her til huset på Dønna står ferdig og Kristian flytter sørover, skal mye være igjen her.

Ja, huset på Dønna. Overtagelsen nærmer seg med stormskritt. 1. mars er datoeni. Til helga skal vi begynne å sortere saker og ting der. Siden eiendommen er et dødsbo, er det stappfullt av møbler, saker og ting. Noe tar vi vare på, men vi har bestemt oss for å ha åpent hus på lørdag og invitere folk til å komme innom for å se om de kan tenke seg å overta noen av møblene og tingene. Dumt å kaste noe som noen kanskje kan tenke seg å få. Vi flytter tross alt fra totalt ca 300 kvadrat med hus, inn til ett som blir ca 100 kvadrat + ett 27 kvadrat stort anneks. Det sier seg selv at vi ikke kan ta vare på alle tingene vi har.

Det blir spennende tider fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!