fredag 15. desember 2017

Livet er hektisk!

Ja, det er ingen tvil om at livet er hektisk for tiden.

Valpene trenger mye oppmerksomhet for at de skal lære seg grunnleggende "hundeskikk". Det er mye som skal læres; ut for å gjøre fra seg, noe som heldigvis går bra. Sitte og vente til man får lov å glefse i seg middagen sin, jeg trodde ikke det fantes den hund i verden som kunne spise raskere enn Mira, men Alaska slår henne med god margin.

Alaska øver også på å ikke spise skosåler. Ikke stjele absolutt alle løse gjenstander i huset for å ta dem til stua, disse spises ikke, heldigvis. Ungdommen som kommer på besøk er nå vant til å finne skoene, luene og vottene sine på stua når de skal dra. Buffy sliter med det samme, ikke stjele alt mulig... Dobørsten og dopapir borte fra badet? Vær sikker på at det ligger på stuegulvet, dopapiret er da garantert perforert og egner seg kun til luftige tørk..... Det får mye trim, for de henter alt i 1.etg og bærer det opp til 2.etg...

Mira og Una trenger også oppmerksomhet. De er heldigvis fornøyde ned daglige turer i nabolaget, selv om det er mye styr med 4 hårballer i bånd.  Vi går også ofte turer i skogen, i områder de kan være løse. Siden de er knallgode på innkalling er det uproblematisk å la dem løpe fritt.

Jeg holder også på å gi 1. etg en ansiktsløftning og ett nytt soverom, slik at det igjen er 3 stykker der. Gammel brystpaneling er fjernet og veggene har fått smartpanel. Det som gjenstår nå er at alle dørene skal pusses og males. I tillegg tenkte jeg å fjerne panelingen i trappoppgangen og legge tapet der, men ikke før alle dørene er ferdig malt. Det hadde nok gått raskere å skifte alle dørene, men som min mor sa; Hvorfor bytte ut gode dører av heltre med de moderne dørene som stort sett bare er papp? Så de pusses og males!

Geocachinga tar også en del tid, ikke fordi jeg er på så mange cacheturer, men fordi jeg har ansvaret for Geotrollan sin adventskalender; "Trollartig advent 2017" (link) Vi la ut 24 mysterycacher som publiseres 1 for hver dag nå i adventstiden. Det har vært mye oppfølging av løsningsprosessen der, gøy, men tidkrevende. Adventskalenderen har vært en stor suksess og tilbakemeldingene gjør at prosjektet frister til gjentagelse.

To helger har vi vært på Forvik for å se til huset der, båtene og kosa oss på tur. Vi gikk blant annet opp til Steinkirka, laga bål og kosa oss.
Steinkirka ligger et par km fra huset til Lasse. Den er en samling store steiner som man kan gå inn mellom og er som ei hule. Det ble første gangen valpene var med på å lage bål, det var tydelig veldig spennende.
Alaska viser seg å være skikkelig turhund, etter å ha inspisert hule og bål omhyggelig, krøllet hun seg sammen på jakken min og la seg til å sove.

Buffy hadde ikke tid til det, bålet var veldig interessante greier.

I dag kommer eldstemann hjem på juleferie. Jeg glemte å lage adventskalender til gutta i år... men har lovet at de får det igjen i julegave-penge-overføringen. De virker til å være fornøyd med det, heldigvis, for jeg fikk dårlig samvittighet når jeg oppdaget fadesen 10. desember.

Ordne til jul? Tja, jeg har baka noen rengakaker (link til oppskrift), klargjort årets tre julegaver; pengeoverføringer til gutta. Foreldrene mine får klippfisk og elgkjøtt som ligger klar i fryseren deres når de kommer hjem fra Gran Canaria til våren. Planen er å lage noen krumkaker til julens multekrem, jeg får håpe det blir tid til det.

Det har vært kaldt den siste tiden, ned til minus 18, men oftest stabilt på minus 15. Vi fyrer og fyrer, men likevel synes noen det er best å ligge under teppet...

I år sendes ikke ut noe julebrev fra meg i posten, men det kommer her på Villmarkshjerte, så snart det er ferdig skrevet. Det har virkelig vært ett innholdsrikt år i år.

Vel, sånn er livet hos oss. Nå skal jeg gjøre meg klar til å hente Nikolai på flyplassen.

God helg, alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!