torsdag 21. desember 2017

Her er vi snart klar til jul!

Sist helg fant jeg ut at det var alt for lenge siden vi hadde vært på tur. Gutta skulle feste med kompisene og det var greit å forlate huset.

Vinterhuset ble klargjort, dvs at jeg puttet noe mat i kjøleskapet, tok inn ett par dunker vann og litt mat til hårballene. Ja og så en varmekjeledress i tilfelle ekstremkulde.

Så la vi i vei. Målet var atter en gang Dønna. Vi kunne dratt hvor-som-helst, men hvorfor ikke? Denne gangen gikk det mye bedre med valpene når vi kjørte, selv om de endte i sele og bilbelte i pasasjersetet. Veisperringa duger ikke for utspekulerte valper.... Turen fra Mo til Sandnessjøen tok bare litt over 1,5 timer denne gangen, mot 3,5 timer forrige tur.

Vi gikk turer i fjæra i søleværet. Hårballene kosa seg med å løpe (i bånd - hører de skyter løshunder på denne øya). Buffy og Alaska gravde ivrig i alle huller. De storkosa seg her som det ikke er så mye snø.

Vær var det mye av. Sterk vind og regn, fulgt av fint vær hvor sola nesten kom gjennom skydekket.

På lørdag våknet vi til snø, og snø ble det mer av utover lørdagen. Likevel ikke mer enn at det var fint å gå tur.

Søndag morgen kjørte vi hjem igjen. Da bestemte jeg meg for at det var på tide å lage noen krumkaker. Som tenkt, så gjort, krumkaker ble det.

 Oppskrifta, finner link til her: "Krumkaker". Jeg valgte å bare bruke en fra Tine sitt oppskrifts lager, de ble veldig gode og kommer til å bli supre til julens multekrem.

Ett par dager etter tenkte jeg at det kunne vært gøy å prøve å lage "Kamkaka", en slags flatbrø-lignende kake med opprinnelse her på indre Helgeland. Jeg har ingen baksteovn, slik som skal brukes, men prøvde i stekeovnen. De ble på langt nær helt bra, men heldigvis gode.

De oppskriftene jeg fant på nettet var enormt store, så jeg halverte en av dem. Likevel ga jeg meg med utbaking og steking etter ca 3/4 deler. Det ble alt for mye og for å være ærlig; det var ikke så gøy når de ikke fikk det utseendet de skulle ha. Jeg skal prøve igjen hvis jeg en gang får en baksteovn, dvs sansynligvis aldri. he, he

I dag eller i morgen skal vi prøve å få klørne i ett lite juletre, ett for å sette høyt, for valpene tar knekken på alt de får tak i. Vi hadde egentlig tenkt å droppe juletre, men jeg gir meg og skaffer ett likevel.

Nå får jeg gå i gang med litt vasking av hus og klær, før jeg starter med 4 netter på jobb, noe som betyr at jeg tilbringer det meste av julen der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!