fredag 29. desember 2017

Hårballenes jul!

Det er klart at hårballene også må få litt ekstra til jul, selv om Lasse mener de har jul hele året... Stort sett hver dag får de hver sin porsjon med rått kjøtt, av ett eller annet slag, til middag. Kokt hvalkjøtt, kokt høns eller fisk er også populært.

På julaften tok vi opp et elgbein, fjernet skinnet og sagde beinet i 4 deler. Da var det spennende på kjøkkenet. Alle venta i spenning på hva som skulle skje, for elg er god mat.

Etter litt styr med å få alle til å sitte i ro og vente på sin tur, hadde de hvert sitt bein å gnage på. Da var det stille ganske lenge, for dette kosa de seg med.

Stille, ja. Fredelig. Ingen "hyss"-påfunn. De finner på mye ugagn, Alaska og Buffy, veldig mye, skjønner dere.

Som nevnt spiste Buffy opp julekakene som stod på salongbordet. I ettertid har vi vært usikker på om hun var helt alene om prosjektet, eller om hun hadde hjelp av Alaska og Mira også. Siden krumkakene lå igjen tviler jeg for at Mira var med, for de er hennes favoritt.

Det går ikke ann å bli for lenge i dusjen, for i løpet av ti minutter er stuegulvet dekket av papirbiter. Noen som trenger å få makulert papir? Buffy og Alaska tar oppdraget!

Alaska trimmer mye opp og ned trappa. Skosåler, sko, votter, luer og skjerf kommer opp. Skittentøyskorga tømmes og klærne havner på stuegulvet. Buffy henter plast, dvs dobørste, svampskrubb, malekoster, plastposer... ja, alt mulig av plast som hun kan få med seg.

De har også feiret jul med å forskyne seg av godbit-lageret selv. Gulvet var dekket av rester av minst to poser som en gang hadde inneholdt hundegodt. Mira hadde helt klart vært akritekten bak, for hun var tydelig den store helten for de små og solte seg i glansen av det, selv om hun ikke var like stolt ovenfor meg når jeg oppdaget ugjerningen. Siden Buffy får opp kjøkkenskap dørene selv, er ingenting trygt der....

Alaska viser seg å være like glad i frukt som Mira, så jeg må pent dele epler og clementiner med dem. Buffy er ikke like begeistret, men liker å få små smakebiter.

Lasse kjøpte egen stol til Una slik at hun hadde ett sted hvor hun kunne være i fred for valpene. Den tid er over. Lillesjefen har overtatt... hun jager glatt bort de andre når hun føler for det, Una inkludert, selv om hun har stor respekt for Una ellers.

Det blir lite mulighet for meg å gjøre noe annet enn å passe på valpene, gå tur, trene hverdagslydighet og alt det andre som har med hårballene å gjøre. Jeg har masse som skulle vært gjort, men har gitt opp. Det er håpløst når de små stikker av med alt, til og med hammer og skrujern....

Sånn feirer en fornøyd gjeng hårballer jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!