mandag 27. november 2017

En helgetur til Forvik!

Stormen Ylva hadde herja stygt med kalesjen på Sjølvelive, så helgas planlagte tur til Fjellgården i Lomsdal Vesten måtte utgå. Med bilen full av reperasjonsutstyr dro vi fredag ettermiddag.

Vintermørket er kommet til Vevelstad også, men heldigvis ingen snø.

I huset til Lasse hersket komplett kaos etter at snekkerene hadde byttet vinduer og kledning på en vegg.

Likevel kosa hårballene seg masse med å løpe inn og ut av huset og nabolaget rundt.

Alaska var så sliten at ørene ikke holdt seg oppe til slutt, men når man får løpe fritt overalt uten å være redd for biler... Ja, da har man ikke tid til å sove.

Lørdag reparerte vi kalesjen, sydde i nytt vindu (gikk i stykker i stormen) og fiksa festene rundt kanten. Når vi satte den på igjen fikk valpene sin første tur ombord i båten. Blir nok prima skipshunder av dem også.

Vi skulle vært på båttur, men tiden har ikke strukket til med alt som skjer for tiden. Så det får bli til vinteren.  Vi gleder oss veldig til nye turer. Jeg, Mira og Una har 17 eller 18 overnattinger ombord, Lasse bare 2, i år. Alt for lite.

Når vi gikk for å se til Lasse sin båt og fikk øst vann ut av - og tatt opp Bærgælive, fant Alaska et stort kveitehode å gnage på. De virker til å bli flinke å finne sin egen mat, de små hårballene også.

Vi spurte en lokal bonde om vi fikk ta hårballene med for å hilse på sauene. Det fikk vi. Mira og Una bryr seg null om dem, så det er viktig å få valpene også til å bli likegyldige til dem. Sauene var så sky at de bare gikk sin vei når vi kom, ergo får vi prøve igjen senere. Baksiden av De Syv Søstre og Rødøyfjellet på Tro badet i vinterlys. Skikkelig fint.

Vi gikk tur på Osodden for å få logga en av fjorårets adventscacher der. Da fant de små hårballene mye spennende å gnage på. Både pinner og fiskebeingrinner.

Vi rydda og rydda og rydda i huset til Lasse. Pakket ned en masse greier som Lasse skulle ta med seg til Husvær der han bor når han er på jobb. Men det ble ikke tid til å rydde vekk alt som lå i hagen etter skifte av vinduer og bordkledning, så det har vi leid inn en kjekk ungdom til å gjøre.

Søndag var det på tide å returnere til Mo. De små var utslitte etter ei helg med veldig mye spennende å utforske i skog, fjære og nabolaget, i tillegg til å hilse på mange nye hunder og mennesker. Mira og Una var nok litt mer opplagte, for de fikk mye fred i helga.

Er det ikke flott på Helgelandskysten?

2 kommentarer:

  1. Jo, Helgeland er bare finest :-) Takk for fine bilder og beskrivelse av ei opplevelsesrik helg :-) Elin

    SvarSlett
  2. Nydelig bilder fra Vevelstad!

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!