fredag 6. oktober 2017

Buffy er kommet hjem!

Mandag ettermiddag la jeg og Mira kursen sørover.

Lasse og Una var på elgjakt og satt "værfast" på hytta i vinden.

Over Dovrefjell bar det. Landskapet var kledd i nydelige høstfarger.

Jeg og Mira skulle hente en "baby". Nå tror jeg ikke helt Mira forstod hva som var i vente, selv om jeg prøvde å forklare henne på vei sørover.

Etter litt over ett døgn kom vi dit vi skulle. Jeg parkerte på gårdstunet og nå tror jeg Mira fikk "bange anelser" om hva jeg hadde snakket om...

Her ble vi møtt av 3 viltre valper. Mira var skrekkslagen.

Hun så på meg og tenkte kanskje;

"WTF?!?! Mor, hva er dette, er du alvorlig, lizzom?!?!"

Hun knurra litt og prøvde å komme seg unna overfallsgjengen.

Jeg var stor i øya... de var jo så himla små. Bitte-bitte små...

Papirer ble signert, jeg fikk utlevert "bruksanvisning", ryggsekk med mat og litt greier - ja, og en bitte-bitte liten hund.

Slåttom's Hidden Figures, som heter Buffy hos oss, er en Jack Russel Terrier som ble født 04.08.2017.


Ferden nordover startet. Buffy lå i et bur jeg fikk låne, men det ga jeg opp etter nesten to timer gråting/hyling.

Hun fikk ligge i setet med varmen på fullt. Når vi kjørte måtte halsbåndet duge som bilbelte. Alt vel, hun sov når vi kjørte og leka med Mira når vi stoppet. Gjorde kun fra seg ute, spiste maten sin og alt var bare vel.

Godt var det å se at Mira fikk større og større toleranse for den lille valpen. De tuslet sammen og lukta på ting, drakk sølevann (det beste Mira vet) og rulla i lauvet.

Sent onsdag kveld var vi hjemme. De siste 7 timene av turen tilbragte vi i "grisefjøs". Mira hadde rulla seg i noe griseri, så hun lukta forferdelig. Kristian hadde badekaret klart når vi kom inn døra, Mira ble vaska mens Kristian tok seg av Buffy.

Ett par timer senere kom Lasse og Una. Una var helt uinterresert i valpen, hun så på meg med ett blikk som sa; "Særiøst, lizzom?!?! Her er jeg på jakt noen dager og så kommer jeg hjem til dette?!?! Hallo!!"

Den lille sjefen holder oss i aktivitet, hele gjengen. Leke, ut å gjøre fra seg, utforske hus, folk, teste Mira og Una...

Ja, det er tøft å være Mira og Una for tiden. Slokner Buffy eller at hun leker ved buret, da er det såpass fred at de gamle damene får litt søvn.

For at de gamle damene skal få litt alenetid, tok jeg dem med og gikk tur i går. Vi hadde kaffe, kjeks og godbiter i sekken. Vi kosa oss langs skogsbilveien. Stille og fredelig.

Vel hjemme igjen måtte pelsen til Mira klippes. Siden hun får så mange betente sår, kan den ikke være slik den var. En times tid, så var bare halve hunden igjen...

Buffy har funnet sin plass i sofaen. Det er vel egentlig Una sin plass, men hun får lov å låne den.

I dag har Lasse skåret opp elgkjøtt og laga kjøttdeig av den, da har han vært populær på kjøkkenet; Buffy lærer raskt. rått elgkjøtt er mye bedre enn babymaten fra matpakken....

1 kommentar:

  1. Gratulerer med vidunderet! Guri land, så moro det er med valp! Og så mye styr ;) Heldigvis er det en periode som går fort over, samtidig er det litt trist at de er valper så kort tid. Kos dere, og gi alle tre jentene litt godbit fra meg :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!