torsdag 28. september 2017

Rundreise på Helgeland!

Forrige lørdag dro jeg og hårballene på en liten rundreise. Bilen var lastet med 24 fuglekasser (geocacher) som jeg skulle plassere rundt på Helgeland. De blir publisert som Geotrollan sin adventskalender, i desember.

Vi tok Ignis'en, dårligere plass, men lettest å kjøre. Mira og Una har fått bilbelte slik at de kan sitte i baksetet i stedet for i "bagasjerommet". Det fungerte supert. Una la seg til og med ned for å sove når vi kjørte!

Planen var å bli borte et par, tre dager. Plassere disse fuglekassene og finne noen andre, men som vanlig går tiden så skrekkelig fort. Vi stopper for å tusle turer her og der, finner cacher, plasserer cacher... ja, som kjent; ting-tar-tid...

Vi kjørte E6 sørover fra Mo, gjorde noen små stopp her og der, noen steder var prima for å henge opp fuglekasse, andre ikke.... Innimellom måtte vi tusle en tur, som her ved Store Svenningvatnet. Jeg håper virkelig ikke den nye E6'en ødelegger denne fantastiske fricampen som Statskog har her.

Så kjørte vi Tosenveien mot Brønnøysund. Jeg bestemte meg for at vi skulle gå til en av de nye EarthCachene ved Engavatnet, så jeg kjørte opp der. Siden jeg ikke tørr parkere på gårdstunet til noen, ble det ingen tur til EC'en... men jeg fikk omsider se Engavatnet uten vann. 16. juni 2013 (link) besøkte jeg Engavatnet første gang. Da var vannet som alle andre fjellvann, i dag var det bare gjørme. Vi møtte en mann som stod og beundret Engavatn-fenomenet, han fortalte at vannet hadde forsvunnet to dager tidligere. Helt utrolig dette naturfenomenet (klikk på linken for å lese mer).

Klokka gikk fort og jeg bestemte meg for å kjøre mot Sømna. Jeg tenkte det kunne være fint å overnatte ved Vassbotna vannet.

Det var ikke så dumt tenkt, for der er det fint.

Dagslyset var på vei å forsvinne når vi kom frem, så innen teltet var slått opp og alt på plass var det blitt mørkt.

Jeg satt ute og så på den glitrende stjernehimmelen før jeg slukna i teltet sammen med hårballene.

Vi våknet på formiddagen til dette nydelige høstværet. Vindstille, sola skinte og total stillhet. (de to bildene er tatt på morgenen).

Ferden fortsatte, i dag måtte jo jeg også finne en og annen cache. Denne er en av disse... Traktormannen var bare knalltøff! Gøy at folk finner på slike ting.

Jeg fortsatte litt på "måfå", kjørte litt hit og dit. Så når jeg trodde jeg hadde kjørt meg fullstendig bort på landsbygda dukket denne perlen opp. (panoramabilde, så det lyver litt)

Kvennvika friluftsområde. Sømna. Vakkert, rent, pent, godt tilrettelagt, stille og fredelig. Hit skal jeg igjen, selv om det ikke finnes en eneste cache på denne halvøya... (jeg gremmes.... så fint sted og ingen cacher....?!?!?!....)

Ferden fortsatte, vi snudde og kjørte nordover langs Fv 17 (Kystriksveien). Nå skulle vi ha ei natt på Forvik. Una skulle på elgjakt og jeg og Mira skulle fortsette alene på mandag.

Mandag ble brukt i ferjekø på Forvik... det var like koselig som vanlig å stå å vente på ferja som er en time (+) forsinket. Så kjørte vi Kystriksveien til Sjona før vi snudde og satte kursen hjemover. På Levang fikk vi oss en knallfin fjelltur i høstsola.

Alt i alt en super tur; 21/24 adventscacher er plassert ut. Jeg fikk signert 6 cacher. Jeg fant 3 "nye" perler på Helgelandskysten som helt klart skal besøkes igjen. Vi fikk gått noen fine turer i skikkelig vakkert høstvær!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!