fredag 4. august 2017

Road Trip: Ryken - Kongsberg!

Vi startet dagen med å gå opp til et utsiktstårn som lå på rasteplassen, bare noen meter fra vinterhuset. Vi ville aldri ant at det var der, hvis det ikke hadde vært for at cachen viste vei.

Super utsikt, men bare Una, jeg og Lasse var interessert i den. Mira er opptatt av ALT annet, helst samtidig. Skulle tro hun var 8 måneder og ikke snart 11 år!

Ved 11 tiden fortsatte vi vår ferd.

Målet med ferden videre var cachen GC51MPR "Hagen med det rare i". Denne har vært på ønskelista fordi den ble kåret til ukas beste av Groundspeak for noen år siden.

Jeg har hørt masse om den i diverse geocachingforum. 259 logger, 139 favorittpoeng. Den ligger i hagen til CO sine besteforeldre. Mens vi holdt på med selve cachen utenfor hekken kom bestemor ut og vi fikk omvisning i hagen. Her har bestefaren til CO laget en masse skulpturer av gamle hestesko. Blomster, troll, pelikaner og til og med en kopi av Eifeltårnet. Helt fantastisk at det går ann. Bestemor kunne fortelle at bestefar ikke hadde bare ADHD, han hadde hele alfabetet fra A til Å. he, he

Kjempehyggelig av dem å gi oss omvisning. Og veldig trivelige folk. Vi signerte loggboka med klistremerket vårt; "SASkoglund and Lasolse. Our favorite thing to do is to go where we never been before, so here we are! We found this Geocache".

Dagens kirkecache ble "Strømsø kirke", ikke den flotteste vi har sett, men når cachen er funnet er alt vel.

Vi måtte innom noen EarthCacher også. En om fosiler og en om stein. Mye rart vi får se på vår ferd. Strykemerket i midten bare måtte vi bytte til oss fra en cache.

Og mens vi er inne på det; jeg kjøpte jo en gave til Lasse når jeg var på Aukrust-senteret. T-skjorte til elgjakta. I dag prøvde han den mens han løste en mystery til vi skal videre fra Kongsberg.

Det ble ingen lang ferd i dag. Vi skulle stoppe og lage middag, for så å fortsette litt til. Men her var det fint, så selv om klokka bare var rundt halv fem, så ble vi her. Una klarer ikke sove når vi kjører, så det var greit å la henne få litt hvile.

Hyttetunet fyltes raskt. Før klokka 6 var det 3 biler, 4 telt og 7 ungdommer her i tillegg til oss. En stund senere kom det en bobil til. Utpå kvelden tøflet jeg over elva for å se etter blåbær, det var veldig lite av det. Lasse hjalp meg over, noe som resulterte i at han fikk et stygt kutt under stortåa. Jeg fikk vaska og rensa som best var mulig, så får vi håpe det går bra.

Etter hvert flytta vi inn i vinterhuset og tok kveld til denne utsikten. Jeg tok noen telefoner hjem, både til eldstemann som jobber på turistinformasjonen i Sandnessjøen i sommer. Han hadde besøk av ei venninne i kveld og kosa seg både med det og jobben. Yngstemann hadde hatt ei super uke på Kos sammen med 6 kompiser; både gøy festing og god mat, men han var sliten, logisk nok. Da vet vi at alle har det bra!

Dagens etappe: 103 km
Totalt på turen til nå: 1262 km
Tidsbruk: 5,5 timer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!