mandag 14. august 2017

Road Trip: Preikestolen ~ Bergen!

Fredag ble nesten ren transportetappe fra Preikestolen mot Bergen. 269 km ble tilbakelagt. Noen stopp ble det likevel.

Vi gikk en tur opp til en gammel fjellgård som ble tatt vare på av et  museum. Som dere ser, det var nydelige omgivelser.

Etter hvert kjørte vi opp på fjellet. Det viste seg at vi da kjørte over Haukeli. Fint å vite hvor  man er...

Vi endte opp med å kjøre en heller tvilsom vei for å se gullfiskvatnet. Utrolig nok fikk vi sett noen store "gullfisk" som virka rimelig tamme. Selvsagt fiskeforbud der.

Etterpå viste det seg at vi kjørte Hardangerveien. Om Hardanger var spesielt? Nei, ikke det vi så...

Mandag var det først Bergen sentrum som var målet. Fisketorget var en gedigen skuffelse. Turistmaskin. Vi tuslet innom Bryggen, som selvsagt var full av folk. Mariakirken og Håkonshallen gikk vi også forbi. Praktbygg og selvsagt EarthCacher. Etter 2 timer var det nok og ferden fortsatte.

Poenget med å dra til Bergen var selvsagt Norges eldste geocache! Det ble funn og vi var strålende fornøyde med Bergensturen.

Nå la vi kursen mot neste høydepunkt på turen, fastlands Norges vestligste punkt; Vardevangen. Ingen kø-gåing den drøye km ut dit, vi møtte bare et par andre turgåere. Jeg øver på høyder og klatra opp på varden ;) Nydelig vær på vei utover, plaskregn på vei tilbake. Så ille at vi var våte til skinnet.

Dagen var ikke over. En mystery som var D5/T4 bare måtte logges. Da måtte vi inn i et boligstrøk. Finne ei rørgate. Krype inn der, så oppover tunellen inni fjellet. Der leta vi lenge i gørr skitne, våte og kalde omgivelser. Jeg var heldig og hadde regn-kjole av en søppelsekk, så det gikk høvelig bra med klærne. Dagens 3. høydepunkt; signering av fuktig loggbok, i "magiske" omgivelser.... Vi ble nr. 18 og 19 som logget denne mysteryen som har ligget ute i 7 år.

Så kjørte vi ett stykke mot Voss før vi tok kveld i virkelig nydelige omgivelser ved Seimsvatnet.

Dagens etappe ble da 280 km... og vi har totalt tilbakelagt 2681 km....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!