torsdag 17. august 2017

Road Trip: Olden - Trollstigen!

Vi startet dagen sent, som vanlig, etter kaffe og avslapping.

Vi var innom en turistinformasjon hvor vi ble tipset om Briksdalsbreen, som også er en brearm av Jostedalsbreen. En liten avstikker på ett par mil fra Olden.

Som tenkt, så gjort. Vi kjørte innover dalen. Vi og flere hundre andre turister, i busser, bobiler, biler med og uten campingvogn - ja, for ikke å snakke om de komiske turist-togene. Uansett, det er en ting å si om landet vårt; Norge er fantastisk vakkert!

Etter en handletur innom Skogstad butikken, fortsatte vi mot Geiranger. Over Strynefjell valgte vi å kjøre den nye veien, selv om vi antar at den gamle veien går gjennom et mye finere landskap.

Vi stopper ofte, både for å finne cacher, se på snodige severdigheter og lufte hårballene.

Her øver de på å posere.... dvs sitte i ro og se samme vei, helst samtidig... Denne gangen var både jeg og de flinke, siden jeg klarte å få til et høvelig klårt bilde det sekundet de satt i ro.

Er de ikke skjønne?

Så var vi kommet inn på veien hvor vi skulle ned til Geiranger. Men før man kjører ned, så må man kjøre litt opp, ikke sant? Noe som vil si at vi kjørte opp på Dalsnibba, en turistvei opp til utsiktspunktet; Skywalk.

Etter å ha betalt 130,- for å passere bommen kjørte vi. Lasse var i tvil, ca. 500 høydemeter opp en særiøst snirklete og bratt vei... Er du sikker på dette? spurte han. Ja, svarte jeg entusiastisk. Lasse var ikke veldig fornøyd på vei oppover, siden han viste at vi skulle nedover igjen... Men som dere ser, helt fantastisk utsikt! Dere kan se mer på denne linken; "Geiranger Skywalk"

Å kjøre ned fra Dalsnibben gikk bare fint. Vi møtte mange andre bobiler, biler og busser. Egentlig en bred og fin vei, selv om vi kjørte i første gearet hele veien ned.

Veien på bildet fra Skywalken er "hovedveien" ned til Geiranger. Her stoppet vi halvveis for å se Dronningstolen... Flott utsikt, men ærlig talt; Dronningstolen? Ja, ja... Det er nå en stol, om jeg tror dronningen ville satt seg der? Tvilsomt!

Ferden fortsatte ned til Geiranger. Flott lite tettsted i spektakulære omgivelser. Vi tuslet litt rundt og så oss omkring før vi dro videre.

Så startet en ny stigning, veien snirklet seg opp den bratte skråninga på andre siden. Halvveis oppi her måtte vi stoppe på nok et utsiktspunkt. Der måtte vi leke i fossen, selvsagt. Ja! Folk ler av oss. Antar vi er linselus på ett og annet feriebilde....

Selvsagt var det ikke bare i fossen det ble festlig... Logging av cache på utsia av et gjerde kan også bli særiøst festlig!

Etter hvert var det blitt kveld og vi var kommet til Trollstigenveien, her campet vi sammen med de andre fricamper'ne.

I dag kjørte vi 221 km og totalt har vi tilbakelagt 3189 km.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!