tirsdag 15. august 2017

Road Trip: Neste stopp Flåm!

Ferden fortsatte. Vi stoppet her og der. Det ble til at hvis det var et "severdighet-skilt" ved veien og mange turistbusser og bobiler på stedet, så stoppet vi også.

Det må jo være noe å se på for at turistene skal stoppe - og vi er jo turister!

Så dagens første fotostopp ble Tvindefossen. Helt vanlig foss, men alle asiatene var overbegeistra, så da var vi også det.

Et av skiltene (og cache på stedet) ledet oss til en vei som.... ja....

Ja, altså, en av cachene på lista skulle være på et utsiktspunkt. Vi tok av fra hovedveien på et lugumbert sted, fulgte en lugumber vei... men det var merket med severdighetskilt, så da måtte det være grei vei, ikke sant?

Kanskje burde vi reagert på at veien var enveiskjørt over en strekning på flere kilometer? Kanskje burde vi studert kartet litt mer nøye før vi tok av?

Vel, vi kom til cachen og utsikten. Fin cache, nydelig utsikt og STUP BRATT vei ned til dalen. En vei som snirklet seg nedover, skiltet sa 18% nedover.... joda, enda godt den var enveiskjørt. Vinterhuset duga, lukta litt svidde bremser, men vi kom oss helskinna ned. Lasse ville ikke kjøre en gang til ;)

Så dro vi forbi Nærøyfjorden (Gudvangen). Her var det bare små stopp for å finne cacher. Mange turister på ymse båt-turer, folk i telt og på tur overalt.

Neste stopp ble Flåm. Vi kom dit i 15-tia og bestemte oss for å ta inn på campingen for å få lada et batteri og tørka litt klær. Vi har liksom hatt litt regn og gråvær på turen...

Om kvelden tok vi Flåmbanen fra Flåm til Myrdal. Tog i gammal stil hvor det var informasjon om stedene vi kom til både på tv-skjermene og over høytaleranlegget. Siden det var dagens siste tur, var det lite turister ombord. Kanskje bare 500?

Selvsagt har vi tullebilder! På endestasjonen, Myrdal, skulle vi ta bilde til en Virituel cache. Det er ingen enkel sak... Tro meg, det er ikke enkelt! Lasse lærte en unyttig ting når vi var ved Kjeragbolten; man skal posere i alle slags positurer overalt.... Joda, det var komisk å se alle jentene som poserte på/ved Kjeragbolten, men hvordan tror dere det er når en "voksen" mann poserer på en togstasjon?!?!? Jo, selvsagt fikk folk noe å le av!

Etter to timer var vi tilbake i Flåm og tusla tilbake til campingen for å lufte hårballene og ordne litt mat.

Dagens kjøre etappe var 97 km og vi har kjørt 2778 km til nå på turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!