tirsdag 8. august 2017

Road Trip: Lindesnes - Gloppedalsura!

Fedafjorden ble forlatt ved 10-tiden og vi satte kursen mot Egersund. Vi skulle selvsagt ha flere stopp langs veien dit, dere vet; diverse cacher som må finnes. En av de første stedene vi stoppet var ved Helleren. Der de to 200 år gamle husene står under en fjellhylle.

De eies av Dalane museum, men til min store overaskelse stod de åpne. Med så mye turister som er innom er det ikke rart at slitasjen er så stor som den er. Gulvet i det ene huset var nesten helt ødelagt. Jeg anslår at det var 50-60 mennesker der bare på den lille timen vi var der.
Noen damer solgte håndlaga greier og ei solgte kaffe, vafler, pølser, brus og sånne ting. Lasse kjøpte seg ulltøfler, i tillegg ble det både kjøleskapmagnet, kaffe, vafler og en gryteklut med troll på. Jo, vi er turister også!

Vi fortsatte til neste turist-severdighet; ruggesteinen. Fra parkeringsplassen var det rundt en km å gå langs en fin grusvei. Vi klarte utrolig nok å rugge litt på den 30 kubikk store steinen som veier et sted mellom 70 og 80 tonn. Helt utrolig!

Det ble noen stopp ved kirker og rasteplasser før vi kom opp til Gloppedalsura ved 20 tiden. Det er klart at når utsikten er slik som dette, da er det ikke noe poeng i å fortsette lengre denne dagen.

Nå var det tid for grilling. Kjempefint vær og god utsikt. Mens Lasse ordna med maten på grillen, lå Mira og Una ved siden av meg og tok ikke blikket av kjøttet. Mira prøvde å stirre far i senk, men det nyttet ikke. Det ble som vanlig knallgod mat. Hårballene fikk selvsagt også. De skal ha det godt på tur de også.

Kl 21:38 tok jeg dette bildet. Himmelen glødet. Det er skikkelig vakkert her. Siden dette stedet også er en turist-severdighet antok vi at "hyttetunet" ville fylles opp her også, men slik ble det ikke. Veldig mange stoppet en liten stund, tok bilder og fortsatte.

Dagens distanse: 148 km
Totalt på turen til nå: 1913 km
Tidsbruk: 10 timer 

1 kommentar:

  1. Jammen var det et kjekt sted å bygge hus. Ingen steinras i hodet og ikke mye snø på vinteren heller. Folk ødelegger alt rundt seg, store turistatraksjoner sliter med både søppel og annet gris, for ikke å snakke om slitasjen på naturen. Rart alle skal til de samme stedene når det er så mye vakkert i Norges langstrakte land.

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!