søndag 6. august 2017

Road Trip: Kongsberg - Arendal!

Lørdagen ble det bare kjørt 52 km. Funn av en letterbox og litt handling, så var resten av dagen viet til 70-års dag hos onkelen til Lasse. Flotte mennesker, god mat og drikke. Vi kunne ikke hatt det bedre!

Søndagen startet med høvelig bra vær. Vi drakk kaffe og snakket litt mer med tanter og onkler før vi startet på dagens ferd.

Egentlig var målet å nå Kristiansand, men så fant vi ut at Norges største båtbutikk lå i Arendal, så da ble det dagens mål.

Dermed startet vi. 5 kirkecacher ble logget i rask rekkefølge langs rv40. Som de fleste andre geocachere vet vi hvor viktig det er å få med seg så mange kirkecacher som mulig. Men det må jo være fint at kirkene får noen ekstra besøk.

3 EarthCacher fikk vi med oss. En jettegryte, som faktisk var så igjengrodd at vi ikke egentlig så den... men en lokalkjent mann kunne fortelle at det bare var den som var på stedet. Så en stor stein, kunstverk, på en rasteplass og en om elver som slynger seg gjennom dalen.

Å kjøre bobil langs E18 er ikke alltid så greit. Vi har ingen mulighet til å ligge i 110 km/t, så egentlig prøver vi å unngå å kjøre der. Men noen transportetapper må vi gjøre unna. Bildet: her var det rasteplass med gatekjøkken på begge sider av veien(e), 3 cacher, hvorav vi fant 2, men måtte gi opp den som var 1,5/1,5....

Like utenfor en av sørlandsbyene (mulig det var like før Kragerø?) gikk vi tur langs kystlinja ved en badeplass. Folk vi traff langs stien var blide og pratsomme. Det var her vi fikk pekt ut den jettegryta som vi ikke så selv om vi nesten stod inni den....

Vi traff også en mann med en hund, han kunne fortelle at de hadde hytte der, men bodde i båten hele året, den lå til vanlig i gjestehavna i Arendal. De hadde solgt huset for mange år siden. Det er båten på bildet de bor i. Det må jo være en fabelaktig og fri måte å leve på.

Etter å ha tuslet ca 3 km av turløypa fortsatte kjøreturen. Før Arendal var det nå bare ett stopp som MÅTTE gjøres. Et TB-hotell med over 400 favorittpoeng. Det var ingen tvil om hvor det var når vi kom til parkeringsplassen. Så det var bare å komme seg inn i infoskiltet og så kunne vi ta hotellet i nærmere ettersyn, mens det andre folk rundt så var 4 føtter som stakk ut under infotavlene. Det er gøy å være geocacher! Og det er langt fra flaut å være "tulling" på parkeringsplasser selv om det er femti mennesker som ser og ler.... ;)

Kl 22 var vi fremme i Arendal, bare å vente til det ble morran sånn at Maritim åpner!

Dagens distanse: 243 km
Totalt på turen til nå: 1557 km
Tidsbruk: 11 timer

PS! Husk, vi kjører ikke i 11 timer, men fra vi starter dagen til vi avslutter er det gått 11 timer. Innimellom går vi turer og har mange stopp ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!