onsdag 9. august 2017

Road Trip: Gloppedalsura - Kjeragfjellet!

I dag startet vi dagen med å slappe av og nyte utsikten før vi ble med i en kolonnekjøring ned fra fjellet. Nede i Byrkjedal stoppet vi og gikk inn på et lysstøperi. Der hadde de mye rart, alle slags souvernirer, lokal mat, stearinlys i alle former og varianter, klær og ja i det hele tatt alt mulig. Vi handla oss litt småting og fortsatte vår ferd.

10 ganger i dag har vi stoppet for å logge cacher. Den ene var T4,5. Det betyr at det er litt krevende å få tak i cachen. Men som dere ser; en stige på 4 meter og en prima fjellklatrer, så kan jeg ta ansvar for å holde paraplyen og ta bilder.

Vi har kjørt gjennom et nydelig fjellandskap, hyttebyer og ved mange små fjellvatn. Jeg kan love dere en ting; det er vakkert her. Veldig vakkert. Selv om det er gråvær.

Vi hadde planlagt å overnatte der stien til Kjerangbolten starter, men når vi hadde kjørt over fjellet og helt dit, så viste det seg at det ikke var lov å overnatte der og at det kostet en formue å stå der noen timer. Juhuuuu... Vi snudde og kjørte opp på fjellet igjen, så ett stykke ned igjen, før vi bestemte oss for å snu, kjøre opp en gang til, for så stoppe på det høyeste punktet. Vi snudde før "hårnålssvingene" som starter ca 600 meter over havet.

Her på det høyeste punktet er det en liten rasteplass. Fjellet er fullt av små varder som folk bygger. Mange, mange flere enn ved Polarsirkelsenteret. Jeg og hårballene tuslet oss en tur og så på dem i tåkehavet, mens sola skinte gjennom skydekket. PS! Bildet er ikke manipulert på noen måte, slik var det når det ble tatt.

Mens jeg, Mira og Una gikk tur fyltes hyttetunet av biler og folk. Norske, tyske, polske, nederlandske, tsjekkiske og finske. Men de ble ikke lenge, bare gikk rundt, tok bilder og bygde varder. Så dukket sola så vidt opp gjennom tåka og vi kunne spise middag til denne utsikten. Upåklagelig. Her blir vi i natt, så fortsetter vi ned mot Lysebotn i morgen en gang.

Dagens distanse: 105 km
Totalt på turen til nå: 2018 km
Tidsbruk: 6 timer 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil gi meg en kommentar!